Обращение зоозащитных организаций харьковщины к депутатам верховной рады от партиии "Самопомич". Фотоотчёт.

Обращение зоозащитных организаций харьковщины к депутатам верховной рады от партиии "Самопомич". Фотоотчёт.

Сообщение Alisa » 28 дек 2015, 21:25

26.12.2015 в "Радмир Экспохолл" состоялась встреча с депутатами верховного совета от политической партии "Самопомич".

На встречу с харьковчанами приехали Егор Соболев ( голова комітету ВР з питань запобігання і протидії корупції ),
а также депутаты верховного совета Семен Семенченко, Ярослав Маркевич и Роман Семенуха.

2ИзображениеИзображение

На встречу с народными депутатами пришли активные харьковчане и представители общественных организаций Харькова.
Примечательно то, что ни один из выступавших ( а их было много) не назвал действующего мэра Харькова, ни мэром, ни по имени-отчеству, ни даже по фамилии, а только по уголовной кличке.

6 ИзображениеИзображение

Мы не могли не прийти на эту встречу, так как понимаем, что ничего не сможем изменить в области обращения с животными пока не сменится руководство города, которое "крышует" всяких шестёрок типа шаповаловой с их похоронным бизнесом вместо приютов и программ стерилизации.
Понятно, что колумбарий и кладбище для животных - это очередные бизнес-проекты, на которых, во-первых отмоются бюджетные деньги, а во-вторых, они сулят доходы, ведь уже закуплен крематорий в КП"ЦОЖ". Закуплен он, оборудование для коммерческой ветклиники при КП"ЦОЖ" за бюджетные деньги, а на базе всего закупленного за наши налоги КП"ЦОЖ" ведёт свою коммерческую деятельность и эти деньги уже не возвращаются в бюджет.

3ИзображениеИзображение

Вся работа как директора КП"ЦОЖ" ,так и городской власти - это одна сплошная коррупционная схема по дерибану бюджетных средств и в этой области мы поможем антикоррупционному бюро в проведении проверок и выведении на чистую воду всех харьковских воров в сфере ЖКХ.
В 2015 году ОО"Лига помощи животным" подала ряд заявление в проверяющие органы, полицию и прокуратуру на проверку деятельности КП и на множественные нарушения. По нашему заявлению сейчас возбуждено уголовное дело на директора КП"ЦОЖ" Шаповалову и ведутся следственные действия. Этим занимается прокурор не харьковский, а киевский, что даёт нам некоторую надежду на беспристрастное разбирательство, а там посмотрим. До этого все все жалобы харьковчан на жестокую и противозаконную деятельность Шаповаловой, которую пострадавшие владельцы и опекуны сообщали на телефон " горячей линии" в Кабмин viewtopic.php?f=127&t=5291&p=31479#p31479 передавали харьковскому горсовету и этот список жалоб и жалобщиков с фамилиями, адресами, телефонами всегда оказывался у Шаповаловой, а та заносила всех этих волонтёров в свой "чёрный список" и никого из них больше никогда не пускали в КП, шантажировали жизнью животных или мстили, убивая их животных. Вот типичный пример, как отомстили Елене Тарасовой за то, что она пожаловалась в Кабмин:
viewtopic.php?f=100&t=5184&p=30738#p30738
А если вкратце, то живодёры из КП"ЦОЖ" принципиально заморили 5 щенков с Залютино: в течении полутора месяцев все эти щенки один за другим умерли на карантине от вирусного заболевания, заразившись в этой живодёрне. Их предпочли медленно, по-садистски, убивать, но не отдали опекуну Тарасовой под поручительство нашей общественной организации, которая гарантировала их лечение и пристройство. Шаповалова пригнорировала просьбу президента Ассоциации зоозащитных организаций Украины, а горсовет проигнорировал обращение и жалобу Тарасовой на действия Шаоваловой.

4ИзображениеИзображение


В любом случае мы не оставим животных наедине с живодёрами, ведь кроме нас за них некому заступиться и в нашей своей сфере будем помогать антикоррупционному бюро наводить порядок в Харькове. Зоозащитные организации - это неполитические организации и в наши цели изначально не входило сотрудничество с политическими организациями, а только помощь животным, но мы поняли, что без активной жизненной позиции, без поддержки политических организаций ничего нельзя сделать даже в такой сфере как зоозащитной деятельности.
От культурных и вежливых акций протеста зоозащитников, волонтёров, опекунов животных, которых мы провели множество с 2010 года

viewtopic.php?f=119&t=11342&p=74114#p74114

мы переходим на другой уровень борьбы с коррупцией и жестокостью в области обращения с животными.

7 ИзображениеИзображение
Изображение
Аватара пользователя
Alisa
Лига помощи животным
Модератор
 
Сообщения: 15565
Зарегистрирован: 23 фев 2012, 19:18

Re: Обращение депутатам верховной рады от партиии "Самопомич" от зоозащитных организаций харьковщины. Фотоотчёт.

Сообщение Alisa » 28 дек 2015, 21:26

Такое обращение от зоозащитных организаций харьковщины мы подали депутатам ВР на встрече:

Народному депутату України
Єгору Соболєву
Народному депутату України
Семену Cеменченко
Народному депутату України
Ярославу Маркевичу
Народному депутату України
Роману Семенухі


ЗВЕРНЕННЯ ЗООЗАХИСНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ
м.ХАРКОВА ТА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


Шановні Народні депутати!

Звертаємося до Вас з болючим на сьогоднішній день питанням та проханням допомогти нам в боротьбі з корупцією в місті Харкові та Харківській області, зокрема в сфері поводження з тваринами.
В нашому місті в червні 2012 року створено комунальне підприємство «Центр поводження з тваринами» (далі – КП «ЦПзТ»), яке відоме мешканцям нашого міста, як живодерня.
Воно щедро фінансується з міського бюджету, але працює з грубими порушеннями діючого українського законодавства, прав та законних інтересів громадян.
Кожного року на дане комунальне підприємство виділяється близько десяти мільйонів гривень фінансової допомоги з міського бюджету:
В 2012 році – 10 млн.грн.
В 2013 році – 8 млн.грн.
В 2014 році – 10 млн.грн.
В 2015 році – 12 млн.грн.
На 2016 рік заплановано понад 14 млн.грн.

Кожного року за даними директора КП «ЦПзТ» Шаповалової Ю.Г. комунальне підприємство вбиває близько 10 тисяч тварин. Хоча, за даними підрахунку, який провела британська організація "Naturewatch" в квітні місяці 2013 року в Харкові налічувалося менше 2 тисяч безпритульних собак, а під час другого моніторингу, проведеного у вересні 2013 року, кількість безпритульних собак у Харкові, за даними британців, скоротилася на 40%, що склало близько 1 тисячі. Але не дивлячись на це КП "Центр поводження з тваринами" якось примудрилося відловити з квітня по вересень від 500 до 1036 собак на місяць, що склало 5198 собак.
Це говорить про те, що КП "Центр поводження з тваринами" не ловили за цей період часу таку кількість безпритульних собак, а просто допомогли міській владі вкрасти на них чималі бюджетні гроші, так як на вилов собак в 2013 році було виділено з міського бюджету 3,2 млн.грн.
Загальна кількість відловлених, за даними директора КП «ЦПзТ» Шаповалової Ю.Г. у м.Харкові безпритульних тварин в 2013році: 9499.
І так кожного року на відлов та знищення собак, а з 2015року ще й на знищення котів, виділяється більше чотирьох мільйонів гривень (в 2014р. – 4,1млн.грн., в 2015р. – 4,5млн.грн., на 2016р. заплановано 5,5млн.грн.). Постає питання: де КП «ЦПзТ» бере таку кількість собак для списання мільйонів гривень, якщо кожного року знищується десять тисяч міських собак, а британська організація в 2013 році налічила безпритульних собак в м.Харкові не більше тисячи?..
При цьому планування роботи і фінансування вказаного КП «ЦПзТ» не виноситься на обговорення зоозахисної громадськості. Всі наші пропозиції щодо створення спільних робочих груп та проведення круглих столів за участю КП «ЦПзТ», представників міської ради та зоозахисних організацій ігноруються владою м.Харкова та КП.
Так і в цьому році на 2 сесію Харківської міської ради 7 скликання було включено в порядок денний три питання щодо діяльності КП «ЦПзТ» (в т.ч. фінансування КП «ЦПзТ» на 2016р. в обсязі 14 223 800грн. (з них 2,7млн. на будівництво колумбарію, який нікому не потрібен) та внесення змін до «Програми поводження з тваринами в м.Харкові на 2013-2017р.р.» з якими ніхто не ознайомлений) без попереднього обговорення з громадськістю і зоозахисниками.
Багато людей звертаються до нас зі скаргами, що їх домашні тварини були відловлені КП «ЦПзТ» та незаконно знищені (скоріш за все списані, як безпритульні, з метою отримання за них коштів з міського бюджету – 500грн. за собаку, та 660грн. за кішку). З багатьох людей за повернення тварин працівники КП «ЦПзТ» вимагають хабара.
Нормативні документи, на підставі яких діє КП «ЦПзТ» є засекреченими. На наші численні запити з проханням надати документацію, на підставі якої діє КП «ЦПзТ» і які є публічною інформацією – нам відмовляється з посиланням на «конфіденційність інформації». Директор КП «ЦПзТ» встановлює на підприємстві свої правила, які суперечать діючому українському законодавству. Незаконно зазначаючи, що КП «ЦПзТ» є «режимним об’єктом», хоча це звичайне комунальне підприємство, але ж там працює муніципальна охорона та стоять броньовані двері для того, щоб не допускати на підприємство зоозахисників та всіх «неугодних» директору даного КП.
Є безліч скарг громадян на діяльність цього підприємства, його працівників та директора, про зловживання ними своїми повноваженнями, які надходять в зоозахисні організації, міську раду та правоохоронні органи, та наші звернення зі скаргами на дії посадових осіб КП «ЦПзТ» до Харківської міської ради – вказане підприємство працює незадовільно, порушуючи діюче українське законодавство, права та законні інтереси громадян та зоозахисних організацій. При цьому на численні звернення від нас та інших громадян до Харківської міської ради зі скаргами на дії директора та працівників КП «ЦПзТ» - ми отримуємо відповіді (в більшості від директора Департамента ЖКГ Нехорошкова Р.Б.), що порушень в діях працівників КП «ЦПзТ» не виявлено (при цьому не проводяться ані службові перевірки, ані будь-які інші дії по перевірці викладених у скаргах фактів).
Про порушення законодавства та знущання над тваринами в КП «ЦПзТ» також заявляють працівники цього підприємства (є відкрите відеозвернення в інтернеті колишньої співробітниці КП «ЦПзТ» Сень Галини, яка розповідає про знущання та експерименти над тваринами, які проводилися в стінах вказаного КП). Про знущання над тваринами, службову недбалість та жорстоке поводження з тваринами в КП «ЦПзТ» розповідали також волонтери та громадяни, які бували в КП.
З приводу численних порушень діючого українського законодавства з боку працівників КП «ЦПзТ» та жорстокого поводження з тваринами голова правління ГО «Ліга допомоги тваринам» Савченко З.Ф. звернулася з заявою на дії директора КП «ЦПзТ» Шаповалової Ю.Г. до правоохоронних органів. В наслідок чого 05.08.2015р. було відкрито кримінальне провадження №12015220060001345 за ст.299 Кримінального кодексу України.

Згідно з відповідями Державної фінансової інспекції в Харківській області від 21.08.2015р. №24-25 / 6266, від 29.09.2015р. №24-25 / 7 362 і від 18.11.2015р. №25-25 / 8633 за результатами проведених планових ревізій КП «Центр поводження з тваринами» встановлено фінансових порушень:

- за період з 01.11.2010 по 31.12.2011 на загальну суму 343,08 тис.грн., з яких: недоотримання фінансових ресурсів – 10,58 тис.грн. (підприємством – 0,26 тис.грн. і фізичними особами – 10,32 тис.грн.), незаконних витрат – 27,38 тис.грн. (коштів місцевого бюджету – в сумі 25,85 тис.грн., коштів підприємства – в сумі 1,34 тис.грн., матеріальних цінностей – 0,19 тис.грн.), нестач матеріальних цінностей – 0,11 тис.грн. та інших порушень фінансової дисципліни – 305,01 тис.грн.;

- за період з 01.01.2012 по 31.12.2013 на загальну суму 373,15 тис. грн., з яких: недоотримано фінансових ресурсів - 0,67 тис. грн., незаконних витрат – 363,07 тис. грн. (коштів місцевого бюджету в сумі 272,18 тис.грн., коштів підприємства – в сумі 87,06 тис.грн., матеріальних цінностей – 3,83 тис.грн.), нестач – 1,35 тис.грн., інших порушень, що не призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів – 8,06 тис.грн.;

- за період з 01.01.2015 по 31.05.2015 на загальну суму 368,22 тис.грн., в тому числі: недоотримано фінансових ресурсів – 66,19 тис.грн., незаконних витрат – 300,76 тис.грн., нестач товарно-матеріальних цінностей – 1,27 тис.грн.

Такі фінансові порушення мають регулярний характер, що свідчить про службову недбалість (неналежну роботу директора КП «ЦПзТ» Шаповалової Ю.Г. по організації фінансової діяльності підприємства), що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом суспільним інтересам.
Також нам необхідна ваша підтримка у Верховній раді України з приводу законодавчих ініціатив, оскільки діюче українське законодавство в сфері захисту тварин є недосконалим та потребує доопрацювання та внесення багатьох змін. У нас є пропозиції, які потребують вашої підтримки.
Виходячи з вищевикладеного

ПРОСИМО ВАС

1.Допомогти нам в удосконаленні законодавства в сфері поводження з тваринами та їх захисту.
2.Прийняти персональну участь у розслідуванні тих злочинів, які скоєні під керівництвом мера м.Харкова Кернеса Г.А. і його поплічників – директора Департаменту ЖКГ Харківської міської ради Нехорошкова Р.Б. та директора Комунального підприємства «Центр поводження з тваринами» Шаповалової Ю.Г., та допомогти нам подолати корупцію у сфері, яка має бути найгуманнішою, але стала в Харкові найкривавішою.

26.12.2015р.



18 Изображение

19Изображение

21 Изображение

20 Изображение

Надеемся на дальнейшее сотрудничество в области борьбы с коррупцией.
Изображение
Аватара пользователя
Alisa
Лига помощи животным
Модератор
 
Сообщения: 15565
Зарегистрирован: 23 фев 2012, 19:18

Re: Обращение депутатам верховной рады от партиии "Самопомич" от зоозащитных организаций харьковщины. Фотоотчёт.

Сообщение Alisa » 28 дек 2015, 21:28

На что горсовет выделил бюджетные деньги КП"ЦОЖ" на 2016 год.

viewtopic.php?f=26&t=11345&p=74131#p74131
Изображение
Аватара пользователя
Alisa
Лига помощи животным
Модератор
 
Сообщения: 15565
Зарегистрирован: 23 фев 2012, 19:18


Вернуться в Письма и запросы от зоозащитников по фактам жестокого обращения и не только

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 0

cron