Отчет ОО "Лига помощи животным" за 2016 г.

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Марина+ » 03 июл 2016, 12:09

01.07.2016г.
1.Я и Зоя Савченко были у следователя Киевского отдела полиции, который ведёт дело относительно хулиганских действий Таранченко. Общались. Отдали диск с фото и видео места происшествия от 16.06.2016г.

2.Подали в Киевский отдел полиции два заявления: 1.По ст.299 УК Украины (Жестокое обращение с животными) относительно Таранченко и её нелегального зверинца. 2. По ст.239 УК Украины (за забруднення території лісопаркової зони в 2 га залишками тварин та будівельного сміття). относительно Таранченко.

3.Отправили письмо (с описью) в пос.Мироновский (недалеко от Дебальцево, Донецкой области) с информационным запросом по поводу отлова и требованием Договора и Акта выполненных работ с отловщиками. (Договор и Акт нужны для подачи заявления на Слободяника, так как именно он, по словам местного жителя, проводил отлов).

4.Направили письма (с описью и уведомлением) Генпрокурору и Министру Внутренних дел (по поводу ситуации с жеребёнком 08.05.2016г., найденного на ул.Олимпийской, 29, и происшествия с прокурором Киевской районной прокуратуры г.Харькова, к которой мы ходили с Дариной и которая на нас орала и стучала кулаком по столу с требованием отдать Таранченко жеребёнка, который ей не принадлежит.
Обращения к Генпрокурору и Министру МВД были от моего имени (так как с Дариной к следователю и прокурору ходила я) следующего содержания:


З А Я В А

Прошу Вас втрутитися в ситуацію і взяти під особистий контроль розслідування по кримінальному провадженню №12016220460001642 (за ст.356 ККУ «Самовправство») за заявою Таранченко О.І. А також вжити всіх необхідних заходів до припинення протизаконних дій слідчої СВ Фрунзенського відділення поліції (м.Харків) ГУ НП в Харківській області Омеляненко Світлани Вікторівни та прокурора Фрунзенського відділу Харківської місцевої прокуратури №3 Кучерової Марини Вікторівни. Вказані сліча Омеляненко С.В. та прокурор Кучерова М.В.) зобов’язують нас повернути майно особі, якій воно не належить, і яка намагається шахрайським шляхом заволодіти цим майном. Тобто виконують замовлення приватної особи для її незаконного збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем в її незаконних приватних інтересах. Невже у нас слідчі та прокурори мають “кришувати” приватних осіб і сприяти їх шахрайській поведінці з метою незаконного заволодіння чужим майном?
Обставини справи наступні:
8 травня 2016 року в м.Харків на вул.Олімпійській, 29 до паркану дитячого садочку був прив’язаний кінь понад 2 доби. Господарі до коня не навідувались, кінь стояв без води і їжї (трава під ногами коня була вигризена вщент). Кінь знаходився в громадському місті і створював небезпеку для людей (оскільки поруч ходили діти, яких він міг вдарити копитом, навіть зі смертельними наслідками). А також тварина сама страждала від спраги і голоду. Кінь був в жахливому стані — по тілу були залисини, ніби від лишаю чи авітамінозу, у коня були набрякші ноги, сам кінь був неохайного вигляду, з мілкими ранами по тілу. Місцеві мешканці на третю добу викликали поліцію. Поліцейські, прибувши на місце, прийняли логічне і правильне рішення — забрати безхазяйного коня з вулиці до моменту знаходження власника. І звісно ж викликали волонтерів-зоозахисників (“Служба порятунку тварин”) для того, щоб волонтери, які вже понад рік займаються спасінням тварин і приїздять на виклики поліції, допомогли вилучити з вулиці і тимчасово розмістити в належних умовах знайденого коня. Волонтери (назараз їх громадська організація перебуває в процесі реєстрації), звісно що не змогли б розмістити коня в своєму офісі та почали шукати місце — конюшню — яка б зголосилася взяти на тимчасову перетримку цього коня. Згадали вони про дівчину Дарину, яка нещодавно взяла у них собачку-інваліда, приїжджаючи до якої (провідувати вказану собачку) вони бачили стайні з кіньми. І сказали про це поліцейським. Було прийнято рішення зателефонувати Дарині. Дарина погодилася прийняти на перетримку коня, щоб надати йому необхідну ветеринарну допомогу і забезпечити належний догляд. Саме тому коня відвезли до стайні Дарини Хорунжої на утримання на час пошуку господарів тварини.
Наступного дня Дарина викликала ветеринарного лікаря, який встановив, що коню (точніше кобилі) лише 1 рік і 3 місяці, темно-сірої масті, у неї авітаміноз, виснаження, ссадни по тілу. Потім для підтвердження висновку першого лікаря Дарина викликала ще одного, який зазначив те ж саме, додатково відмітивши набряки ніг.
На вказаного коня заявила права Таранченко Олена, відома багатьом з 2013 року, коли за рішенням Вищого господарського суду, виконавча служба разом з прокуратурою ліквідувала її незаконний зоопарк (в якому вона утримувала в жахливих умовах диких тварин — вовків, левів, ведмедя, верблюда та інших). Також Таранченко О.І. тоді зобов’язали компенсувати збитки, завдані державі у розмірі 48000грн. Заявивши право на знайдене 8 травня 2016р. лоша Таранченко О.І надала паспорт на коня, якому 11 років, темно-гнідої масті і з відмітиною на лобі, яка вкрай різниться з відмітиною на лобі знайденого лоша. Тобто паспорт, наданий Таранченко працівникам поліції (і виставлений посібницею Таранченко — Аліною Дерюгіною в соц.мережах) явно належить іншому коню, дорослому, іншої масті та з іншою відмітиною. Це свідчить про шахрайські дії Таранченко О.І. та її намагання незаконно заволодіти чужим майном (майном, яке їй НЕ НАЛЕЖИТЬ).
Таранченко О.І. при цьому написала заяву в поліцію, що начебто у неї вкрали коня, надаючи паспорт коня, який на справді знаходиться у неї, а лоша, яке знайшли 8 травня не відповідає її опису. В результаті чого поліція відкриває кримінальне провадження по статті “Самовравство”, невідомо з яких підстав, адже самоправства не було (все відбувалося в присутності працівників поліції та по їх рішенню — це по-перше, по-друге — склад злочину міг бути лише у випадку якщо самовільними діями було б нанесено значну шкоду інтересам власника. В даному випадку власника не встановлено. Таранченко О.І. не має документів на цього коня. І на нашу думку (мою, як окремого члена громадської організації “Ліга допомоги тваринам”, так і всієї громадської організації) — дії поліцейських були послідовними та правомірними. Оскільки кінь був в громадському місці та становив небезпеку для оточуючих (коня необхідно тримати на території господарства), адже він міг завдати тілесних ушкоджень дітям, які могли підійти до нього погратися (адже поруч дитячий садочок), тварина була безпритульна (без господаря), тварина була голодна і виснажена, чому є підтвердження — висновки ветеринарів (це порушення Закону України “Про захист тварин від жорстокого поводження”).
Отже, 22.06.2016р. слідчим СВ Фрунзенського відділення поліції (м.Харків) ГУ НП в Харківській області Омеляненко С.В. була викликана Хорунжа Дарина Ігорівна у якості свідка в кримінальному провадженні №12016220460001642 (за ст.356 ККУ «Самовправство») для допиту. Я, член громадської організації “Ліга допомоги тваринам”, прибула разом з Дариною до відділу поліції, оскільки Дарина боялася здійснення погроз з боку Таранченко О.І., яка погрожувала, в разі, якщо Дарина негайно не віддасть їй коня - звернутися до своїх знайомих “впливових людей”, ті натиснуть на правоохоронні органи, щоб звинуватити Дарину. Таранченко О.І. не звертала уваги на пояснення Дарини, що кінь у неї лише на перетримці і вона не має права передавати чуже майно, яке знаходиться у неї на зберіганні, будь-кому, тим більше, що дії Таранченко були явно шахрайськими. Отже, Дарина сказала слідчому Омеляненко С.В., що буде з нею спілкуватися лише в моїй присутності. Я, звісно ж не втручалася в їх розмову, а лише стежила, щоб слідча не вчиняла на Дарину тиск. Але початок допиту був несподіваним. Слідча Омеляненко С.В. відразу почала вимагати у Дарини, щоб та віддала коня Таранченко. Дарина запитала на підставі чого, слідча відповіла, що Таранченко заявила права на знайденого коня і надала паспорт, в паспорті вказані дані: кобила темно-гнідої масті, 11 років з продовгуватою відмітиною на лобі. Дарина намагалася пояснити слідчій, що паспорт на коня, який знаходиться в матеріалах справи — не належить коню, якого знайшлі 8 травня. Адже Дарині на утримання був переданий кінь (кобила) виком близько 1 року, темно-сірої масті і відмітина на лобі не відповідає намальованій в паспорті. Але слідча не хотіла це слухати, тиснула на Дарину і погрожувала тим, що зробить її підозрюваною по ст.186 КК України. Дарина скористалася ст.63 Конституції України, оскільки слідча була упередженою, необ’єктивною, тиснула на свідка та погрожувала притягнути свідка до відповідальності за дії, які Дарина не вчиняла.
Після цього слідча повела нас до прокурора Фрунзенського відділу Харківської місцевої прокуратури №3 Кучерової Марини Вікторівни. Яка відразу, як ми зайшли до її кабінету начала примушувати Дарину віддати коня Таранченко О.І. Коли Дарина і я спробували пояснити прокурору обставини справи, що у Дарини немає коня Таранченко, а Таранченко вчиняє шахрайські дії — прокурор Кучерова М.В. несподівано почала на нас сильно кричати та грюкнула рукою по столу. Поведінка прокурора була вкрай хамською та агресивною. Вона не хотіла слухати наші доводи та не вдавалася до здорового глузду і вимагала, щоб ми передали Таранченко О.І. НЕ ЇЇ МАЙНО.
Після таких розмов зі слідчою та прокурором в той же день, 22.06.2016р. я звернулася до Фрунзенського відділення поліції (м.Харків) ГУ НП в Харківській області з заявою з приводу шахрайських дій Таранченко О.І. та її незаконних намаганнь заволодіти чужим майном (майном, що їй не належить). Реєстраційний №10883 в журналі ЄО заяв і повідомлень. Працівник поліції, який приймав в мене заяву запевнив мене, що мою заяву приєднають до кримінального провадження №12016220460001642 (за ст.356 ККУ «Самовправство»), яке веде слідча Омеляненко С.В. Але ж вказана слідча вела себе занадто упереджено, тиснула на Дарину під час допиту, при цьому не попередивши про можливість скористання ст.63 Конституції України. Що є недопустимим, оскільки склади кримінальних правопорушень різні, і слідча Омеляненко С.В. з самого початку повела себе упереджено, тому, звісно ж що не буде притягувати до відповідальності Таранченко О.І. (вона сама мене в цьому запевнила, коли я вказала, що дії Таранченко є шахрайськими).
І слідча Омеляненко С.В., і прокурор Кучерова М.В. одностороннє відносяться до справи, не беруть до уваги наші доводи та обставини. Ми відчуваємо, що головна мета діяльності прокуратури і слідства: віддати людині майно, яке їй не належить. Тобто сприяти незаконному збагаченню та заохочувати шахрайські дії.
Ми займаємося волонтерською діяльністю — допомогою тваринам, і взяли коня на перетримку та для надання йому ветеринарної допомоги і належного догляду за проханням поліцейських, котрі були змушені прибрати безхазяйну тварину з громадського місця. І ніхто не має права посягати на вказану тварину, і до кінця проведення слідства намагатися її забрати не маючи на це законних підстав і права власності на знайдену тварину.
Просимо Вас втрутитися в ситуацію, зобов’язати слідство та прокурора виконувати свої службові обов’язки, щоб вони не “кришували” окремих громадян і не створювали умов для їх незаконного збагачення, та не сприяли шахрайським діям. Адже в результаті постраждає кінь — жива істота.
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Марина+ » 05 июл 2016, 19:32

Вчера мне поступил звонок с Апелляционного суда Харьковской области. Работница суда просила приехать и забрать 2-х бездомных котят (котика и кошечку, возраст около 1 месяца), от которых отказалась кошка, живущая возле мусорных баков недалеко от суда. Я поехала, забрала котят. Зоя Савченко разместила их у себя. Котята требуют лечения и ухода, которые им оказывает председатель нашей организации.

viewtopic.php?f=49&t=11788

Потом я ездила с Ковалёвой Татьяной viewtopic.php?f=100&t=7352&p=46917#p46917 в Индустриальный отдел полиции (Орджоникидзевской) на приём к начальнику полиции, в связи с тем, что подданное нею заявление от 22.06.2016 года скинули на участкового и отказались вносить данные в ЕРДР, несмотря на наличие состава преступления... Общались со следователем, который оказался на редкость безразличным к инвалиду... отказался принимать её внеочереди, и Татьяна просидела в ожидании (когда он снизойдёт к нам) целых два часа.... Я ему звонила и просила принять Татьяну побыстрее, так как у неё началась боль в спине, но следователь был абсолютно безучастен к болезненным ощущениям инвалида. Будем писать на него жалобу.

Сегодня я помогла составить заявление об ознакомлении с материалами проверки и получении Постановления об отказе в открытии уголовного производства (по факту натравливания домашней собаки на бездомных) для Натальи Дитковской (ХБОЗЖ "Мой ласковый и нежный друг" г.Первомайский) в Первомайский отдел полиции.

Договорилась о встрече 11.07.2016 года на 10.00 в Люботине с представителями Люботинского горсовета по поводу обсуждения и согласования Программы комплексной массовой стерилизации животных и регулирования их численности (предложенной нами).
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Alisa » 06 июл 2016, 11:34

Я вчера составила заявление на имя Шаповаловой для опекуна Ирины Фрунзевны, у которой пропала опекаемая собака.

Директору КП"ЦОЖ"
Шаповаловой Ю.Г.
от (ФИО)
прож.(адрес)


Заявление.


... числа (В пятницу) 2016 г. в районе улиц Механизаторская и Широнинцев рано утром у меня пропала собака ( описание - пол, возраст, величина, стерилизована или нет, окрас, длина шерсти, особые приметы если есть, то нужно указать ).
В этот же день я позвонила в КП"ЦОЖ" и мне сказали приехать и заполнить заявление о пропаже собаки с её описанием. Я сразу же приехала и описала собаку. Сотрудник зоны карантина после осмотра собак сказал, что собаки, соответствующей моему описанию, на карантине нет и вообще в эти дни машина отлова не выезжала в этот район. Когда я вернулась домой и пошла искать собаку по району, то сотрудники стоянки по ул. Механизаторская сказали, что видели машину отлова, принадлежащую КП"ЦОЖ", которая обычно ездит по этому району и отлавливает собак и мужчины видели, как ловцы отловили двух собак и одна из них по описанию похожа на мою собаку.

Прошу позволить мне осмотреть всех собак, находящихся на зоне карантина или дать сотрудникам распоряжение более внимательно осмотреть собак в карантине, а также выяснить, почему сотрудники КП мне сказали, что в этот день и по этому адресу отлова не было, если есть свидетели, которые видели и сам факт отлова и машину, которую они давно знают.

дата подпись
Изображение
Аватара пользователя
Alisa
Лига помощи животным
Модератор
 
Сообщения: 15565
Зарегистрирован: 23 фев 2012, 19:18

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Alisa » 06 июл 2016, 11:36

В субботу и воскресенье Ира Подвойская провела 2 акции по пристройству животных в Экопарке.
Прекрасный художественный фотоотчёт по акциям здесь: viewtopic.php?f=146&t=11664&start=150
Абсолютно все снимки сфотографированных животных на акциях или в студийных условиях фотографы ещё день или два ( в зависимости от колличества животных) обрабатывают в фотошопе перед тем, как разместить их в темах, так как без фотошопной обработки они не имеют рекламного вида.
Изображение
Аватара пользователя
Alisa
Лига помощи животным
Модератор
 
Сообщения: 15565
Зарегистрирован: 23 фев 2012, 19:18

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Марина+ » 06 июл 2016, 11:41

Сегодня утром помогла Наталье Литковской (председателю правления зоозащитной организации "Мой ласковый и нежный друг" г.Первомайский) написать заявление на продавщицу магазина Лину, которая грозилась отравить бездомных собак, которых подкармливает Наталья. Попросили полицию принять к ней меры по факту её угроз совершения уголовного правонарушения по ст.299 УК Украины. А также попросили принять во внимание, что она работает без санитарной книжки, без трудового договора и в магазине нет сертификатов на продукцию.
Также отправила Договор о сотрудничестве по принятой ними и разработанной нами Программе массовой стерилизации бездомных животных,
и калькуляцию (на стерилизацию собак) в Солоницевку.
Отправила Программу, Договор и калькуляции (по стерилизации кошек и собак) в г.Первомайский.
Продиктовала по телефону заявление для опекуна (Ирины Фрунзевны) в КП по поводу отловленной ними её подопечной собаке (просим вернуть), которое составила Зоя Савченко.
Разместила пост с просьбой о помощи котёнку (одному из тех, которых мы 04.07.2016г. забрали с Апеляцинного суда).
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Alisa » 06 июл 2016, 12:02

Нам пришёл ответ из Чугуева на наш информзапрос, в котором местная власть приглашает Лигу на встречу и общение по поводу регулирования численности животных в г. Чугуев.
Туда же мы готовим и заявление в полицию на ФОП Слободяник (этот ФОП, так же как и ФОП Чернига принадлежат бывшему мужу Шаповаловой Ревенко, который по-прежнему ездит по областям различных городов Украины и отлавливает там собак, а потом неизвестно куда их девает и каким способом убивает. К нам поступила очередная жалоба на отлов домашней собаки в Дебальцевском р-не и мы отправили туда запрос на прошлой неделе.
Изображение
Аватара пользователя
Alisa
Лига помощи животным
Модератор
 
Сообщения: 15565
Зарегистрирован: 23 фев 2012, 19:18

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Марина+ » 11 июл 2016, 07:33

08.07.2016г. к нам обратились опекуны с Люботина с просьбой помочь им спасти с КП 5 собак, которых у них отловили 04.07.2016г.
Прилагаем все усилия для спасения.
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Марина+ » 11 июл 2016, 07:41

10.07.2016г.
Отправила информзапрос в Люботин с требованием предоставить решение Люботинского городского совета о безвозвратном отлове собак а также с требованием объяснить почему в Люботине проводился безвозвратный отлов вопреки Программе ОСВ, которая была принята в Люботине в мае 2016 года.
Отправила Обращение в пос.Кочеток с предложением внедрить там программу ОСВ (и аргументацией в пользу этой Программы).
Консультировала опекунов с ул.Клочковская (у них отловили собаку по кличке Пират). Они позвонили в КП, но тамим сказали, что такой собаки нет, что они не проводили 08.07.16г. отлов на Клочковской... А дальше пошла такая ложь, что просто кошмар... В КП стали утверждать, что есть такая организация - Служба отлова животных, которая как раз и отлавливает собак, и она потом передерживает отловленных собак 14 дней на карантинной площадке, после чего передаёт собак в "приют" КП "ЦОЖ", и дали опекунам номер телефона 754-97-11.
Я, конечно же, проверила этот номер в интернете - по нему выдаёт адрес: ул.Серповая, 4.
В КП "ЦОЖ" совсем обнаглели!
Также в этот день Маша Сапон ездила к следователю на Совнаркомовскую - давала показания по поводу коробочников и недавней ситуации, которая произошла возле метро Барабашова.
В этот же день я консультировала депутата Березовского сельского совета Виталия по поводу того, как правильно составить Депутатское обращение. А также, как добиться от председателя поссовета выполнения Регламента и своевременного уведомления о проектах решений и о предстоящих сессиях.
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Марина+ » 13 июл 2016, 08:47

11.07.2016г.
Я и Ирина Подвойская ездили в Люботин на переговоры о продвижении нашей Программы ОСВ (отлов-стерилизация-вакцинация-возврат на место обитания).
Общались с начальником отдела ЖКХ Андрусенко В.А. (по натуре ярый противник и ненавистник животных) и мэром Люботина Лазаренко Л.И. (которому плевать на массовый отлов и убийство бездомных собак, который в глаза говорит одно, а за спиной делает другое).
Естественно, что Андрущенко мы ничего ни объяснить, ни доказать не смогли. Так же как и мэру. Поэтому поедем общаться 19-21.07.2016г. на комиссии при Люботинском горсовете.
Также с мэром мы общались по пятничной ситуации и просили написать расписку для Шаповаловой (которую она потребовала у опекунов отловленных собак), чтобы спасти собак с КП Живодёрня. Помог нам также Валентин Быстриченко. За что ему отдельное спасибо.
В итоге Лазаренко написал расписку на пять собак, чтобы их отдали с КП опекунам. Но когда опекуны поехали в КП - им там сказали, что собак нет и никаких собак в Люботине они не ловили (хотя в пятницу говорили, что собаки у них в КП). Из этого следует, что мэр Люботина нам в глаза говорит одно (и даже дал расписку для опекунов), а за спиной договаривается с Шаповаловой, чтобы та не отдавала собак... Вот такие живодёры процветают на просторах нашей страны...
Возле Люботинского горсовета мы увидели мирно спящую старую собаку. Андрусенко, выйдя на ступеньки горсовета начал возмущаться, что вот видите, собаки спят на клумбе (а собачка на самом деле легла под деревом, которое растёт на клумбе в тенёчке. Хотя клумба - это громкое слово для того места, где растут какие-то растения возле горсовета). То есть для него гораздо важнее растения и трава, чем живое существо - собака.
Также мы возле горсовета увидели бездомного котёнка - трёхцветную девочку. Очень нежную и ласковую. Её забрала Ирина Подвойская на пристройство.

pfAytuQFZ8U.jpg


Это кошечка спит у Ирины в сумке))
UUsIkVt68yM.jpg
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Марина+ » 13 июл 2016, 08:50

12.07.2016г.
Встретилась с Инной (хозяйкой стаффорда) из темы viewtopic.php?f=38&t=11804
Приняла у неё заявление на имя нашего председателя с просьбой помочь, и отдала заявление в КП (которое мы для неё составили) о выдаче ей трупа собаки и объяснение в полицию.
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Марина+ » 15 июл 2016, 05:40

13.07.2016г.
Ездили с Зоей Савченко к следователю Шимановскому Я.И. - дали показания по делу о хулиганстве (в отношении Таранченко viewtopic.php?f=26&t=11735&p=78025#p78025 )

Забрали ответ на наше заявление в котором мы просили горсовет собрать "круглый стол" при участии зоозащитников, общественности и КП "Центр обращения с животными", на которое получили очередной отказ.

Также съездили к Тане Ковалёвой (инвалиду-колясочнику) и сняли видео на котором запечатлели все сложности с пандусом в её подъезде (по которому она ни подняться, ни спуститься самостоятельно не может), чтобы предоставить это видео Кернесу с жалобой на Нехорошкова (директора Департамента ЖКХ, которому Таня неоднократно жаловалась на невозможность использовать пандус и с просьбой переустановить его.

Вечером к нам обратилась Юлия (с Песочина) с жалобой на отлов собак в их посёлке. Я составила для неё заявление в полицию и информационный запрос в Песочинский поселковый совет по данному поводу.

Также поздно вечером мне позвонила Елена (работник цеха переработки пластмассы (р-н ХТЗ) и рассказала о том, что охранник территории на которой расположен цех самовольно, никого не предупредив сдал 5 щенков в КП "ЦОЖ". Их было 7. Елена 2-х уже пристроила. На остальных тоже уже нашлись хозяева и Елена планировала в течении нескольких дней их пристроить. Охранник был уверен, что сдал щенков в приют, где им найдут хозяев и переубедить его не удалось. Он хвастался личными связями с Шаповаловой и говорил, что она хорошая и животных не убивает.

14.07.2016г. я помогла ей составить заявление в КП "ЦОЖ" и она поехала в живодёрню спасать щенков. По ходу я её консультировала. Совместными усилиями нам удалось вытащить 4 щенка с КП... Сначала ей отдали 2-х. Потом, после скандала ещё 2-х... 5-го будем пытаться спасти сегодня...
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Марина+ » 15 июл 2016, 21:20

Сегодня ездили с Ирой Подвойской на "круглый стол" в Волчанск. Обговаривали и убеждали местные власти не вызывать отлов (а им ФЛ-П Паневина В.О., подруга Шаповаловой, уже прислала своё коммерческое предложение), а сотрудничать с зоозащитниками (тем более в Волчанске сейчас регистрируется зоозащитная общественная организация) по Программе ОСВ (отлов-стерилизация-вакцинация-возврат на место обитания). Подробнее по ссылке viewtopic.php?f=26&t=11819
Когда ехали обратно нам опять позвонили с Апелляционного суда Харьковской области и попросили приехать и забрать у них 3-х недельных котят (у которых только начали открываться глаза). Мы срочно искали кормящую кошку. Подробнее по ссылке viewtopic.php?f=49&t=11820
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Марина+ » 21 июл 2016, 20:23

Вчера состоялось Общее собрание членов общественной организации "Лига помощи животным", на котором был принят Устав в новой редакции, был переизбран председатель организации: все единогласно проголосовали за действующего председателя Савченко Зою Фёдоровну. Также были переизбраны члены Правления, и принят в организацию ещё один человек.
Также вчера направила Обращение в Полицию по поводу девушки-полицейской, которая убила собаку, которая была с пьяным хозяином на поводке и в наморднике (в Пятихатках). И отнесла такое же обращение лично в ГУ НП.
Сегодня с Ириной Подвойской ездили на заседание комиссии по вопросам ЖКХ при люботинском городском совете. Подняли вопрос о внесении изменений в принятую в мае этого года депутатами Программу регулирования численности бездомных животных гуманными методами. Пришли к соглашению о доработке Программы. Я отредактирую программу, а депутат люботинского горсовета внесёт её на рассмотрение сессии 25.07.2016г. в новой редакции.
Также сегодня дала ответ на запрос Департамента патрульной полиции (по поводу ситуации с лошадкой viewtopic.php?f=126&t=2103&p=76838&hilit=#p76825 )
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Марина+ » 22 июл 2016, 10:54

Вчера в нашу организацию обратилась Ирина Жеребцова с жалобой на отлов в её городе (Дружковка, Донецкой области) собак, в который попала и её домашняя собака (метис таксы).
Мы ей составили Заявление и информационный запрос на имя председателя горсовета. И также сегодня отправили информационный запрос в Дружковку от имени нашей организации.
Также к нам обратилась житель Дружковки Бухарина Е.Н., которой мы тоже оказали помощь в составлении заявлений и информзапроса.
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Марина+ » 11 авг 2016, 12:32

Вчера подали в Чугуевский отдел полиции заявление на Слободяника А.В.

Заява в Чугуевский ОП.jpg


К заявлению подали объяснение:
ПОЯСНЕННЯ


До нас в Громадську організацію "Ліга допомоги тваринам" регулярно надходять повідомлення від мешканців різних міст України про те, що ФО-П Слободяник О.В. відловлює собак по різним містам України, в тому числі і в зоні АТО (в Донецькій і Луганській областях). При цьому він не має ліцензії на здійснення ветеринарної діяльності, та відловлює тварин жорстокими методами, не маючи спец.засобів для відлову тварин та спец.автомобіля для їх транспортування. Прі відлові не присутній спеціаліст ветеринарної медицини. Також у вказаної особи не має карантинних майданчиків для утримання відловлених собак.
В липні 2016 року до нас в організацію з черговою заявою звернувся власникі зниклих собак, які проживають в м.Дружківка Донецької області, які повідомилі нас про те, що 20.07.2016року в м.Дружківка відбувся відлов безпритульних собак. У відлов потрапили також собаки, які мають господарів. Ці громадяни (господарі собак) звернулися в нашу організацію з проханням допомогти їм розшукати своїх вихованців.
Ми звернулися до голови Дружківської міської ради з запитом на публічну інформацію, попрохавши Договір та Акти виконаних робіт (оскільки інформація стосується розпорядження бюджетними коштами). У вказаному Договорі не зазначена адреса карантинного майданчика, куди повинні відправляти відловлених собак, згідно Закону України “Про захист тварин від жорстокого поводження”. Також адміністрація населених пунктів не повідомляє жителів про майбутній вилові собак, які є особистою власністю громадян. Не вживає ніяких заходів до пошуку власників загублених тварин, які потрапили у відлов, всупереч ст.340 ЦК України. Саме тому умови договору порушують права громадян — власників загублених тварин, які повинні утримуватися (знаходитися на відповідальному зберіганні) особи, яка знайшла (відловила) загублену тварину не менше 2-х місяців.
При веденні господарської діяльності ФО-П Слободяник О.В. з відлову, утримання, евтаназії тварин та утилізації їх трупів порушується багато норм діючого українського законодавства.
Згідно Цивільного кодексу України - ст. 180. Тварини
1. Тварини є особливим об'єктом цивільних прав. На них поширюється правовий режим речі, крім випадків, встановлених законом.
2. Правила поводження з тваринами встановлюються законом.
Згідно Цивільного кодексу України - ст. 340. Бездоглядна домашня тварина
1. Особа, яка затримала бездоглядну домашню тварину, зобов'язана негайно повідомити про це власника і повернути її. Якщо власник бездоглядної домашньої тварини або місце його перебування невідомі, особа, яка затримала тварину, зобов'язана протягом трьох днів заявити про це органові місцевого самоврядування, який вживає заходів щодо розшуку власника.
2. Особа, яка затримала бездоглядну домашню тварину, може на час розшуку власника залишити її у себе на утриманні та в користуванні або передати іншій особі, якщо ця особа може забезпечити утримання та догляд за твариною з додержанням ветеринарних правил, або передати її органові місцевого самоврядування.
3. Особа, у якої залишена бездоглядна домашня тварина, відповідає за її загибель або пошкодження у межах її вартості лише у разі свого умислу або грубої необережності.
Згідно Цивільного кодексу України - ст. 341. Набуття права власності на бездоглядну домашню тварину
1. Якщо протягом шести місяців з моменту заявлення про затримання бездоглядної робочої або великої рогатої худоби і протягом двох місяців - щодо інших домашніх тварин не буде виявлено їхнього власника або він не заявить про своє право на них, право власності на ці тварини переходить до особи, у якої вони були на утриманні та в користуванні.
2. У разі відмови особи, у якої бездоглядна домашня тварина була на утриманні та в користуванні, від набуття права власності на неї ця тварина переходить у власність територіальної громади, на території якої її було виявлено.
Отже, Слободяник О.В. зобов'язаний «…негайно повідомити про це власника і повернути її. Якщо власник бездоглядної домашньої тварини або місце його перебування невідомі, особа, яка затримала тварину, зобов'язана протягом трьох днів заявити про це органові місцевого самоврядування, який вживає заходів щодо розшуку власника».
А отже, надати власникам можливість знайти і забрати свою собаку, а доступу на територію немає.
Відповідно до Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» - ст.7. Загальні правила утримання тварин, що виключають жорстокість.
Умови утримання тварин повинні відповідати їх біологічним, видовим та індивідуальним особливостям.
Умови утримання тварин повинні задовольняти їх природні потреби в їжі, воді, сні, рухах, контактах із собі подібними, у природній активності та інші потреби.
Кількість тварин, що утримуються, обмежується можливістю забезпечення їм умов утримання відповідно до вимог цього Закону.
Місце утримання тварин повинно бути оснащено таким чином, щоб забезпечити необхідні простір, температурно-вологісний режим, природне освітлення, вентиляцію та можливість контакту тварин із природним для них середовищем.
У зв'язку з викладеним просимо перевірити:
1. Чи має приватний підприємець Слободяник Олексій Васильович ліцензію на виконання такого виду робіт як вилов і утримання тварин, так як в соцмережах він рекламує послуги з виконання будівельно-ремонтних робіт.
Відповідно до ст.24 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» - Вилов та тимчасова ізоляція домашніх тварин
Собаки, незалежно від породи, належності та призначення, у
тому числі й ті, що мають нашийники з номерними знаками і намордники, але знаходяться без власника на вулицях, площах, ринках, у скверах, садах, на бульварах, пляжах, у громадському транспорті, дворах та інших громадських місцях, вважаються безпритульними і підлягають вилову.
Тимчасовій ізоляції підлягають собаки, коти та інші домашні
тварини в разі, якщо на це є відповідне рішення центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення, та центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері ветеринарної медицини, а також ті, що завдали
тілесних ушкоджень людині або іншій домашній тварині. Тимчасова ізоляція домашніх тварин може проводитись у примусовому порядку, якщо домашня тварина є небезпечною для оточуючих.
Тимчасово ізольовані домашні тварини протягом семи днів з дня їх вилову повинні бути обстежені і після висновків державної установи ветеринарної медицини про стан здоров'я тварин повертаються власникам (після сплати витрат на обстеження і утримання), а в разі виявлення обставин, що можуть загрожувати
життю та здоров'ю оточуючих, передаються спеціалізованим організаціям для подальшого лікування чи умертвіння.
Для забезпечення вилову та тимчасової ізоляції собак, котів та інших домашніх тварин органами місцевого самоврядування можуть створюватися комунальні служби або підприємства з питань утримання та поводження з тваринами в населених пунктах відповідно до місцевих програм регулювання чисельності тварин у населених пунктах.
Вилов собак, котів та інших домашніх тварин окремими громадянами забороняється, крім випадків, коли ці тварини є небезпечними для оточуючих та проявляють агресивність, створюючи загрозу безпеці людей.
Вилов собак, котів та інших домашніх тварин, як правило, проводиться за відсутності сторонніх осіб із 5-ї до 7-ї години або після 20-ї години (влітку - після 22-ї години).
Виловлені безпритульні домашні тварини протягом семи днів з дня їх вилову обов'язково утримуються на карантинних майданчиках служби або підприємства, що здійснює вилов, і можуть бути повернуті власникам із дозволу ветеринарної установи після пред'явлення реєстраційного посвідчення та оплати вартості витрат
на вилов і утримання.
Виловлені бродячі домашні тварини протягом п'яти днів з дня їх вилову утримуються на карантинних майданчиках служби або підприємства, що здійснює вилов, і можуть бути передані спеціалізованим організаціям за їх бажанням для передачі їх у спеціалізовані притулки.
Якщо протягом двох місяців з моменту заявлення про затримання безпритульної тварини не буде виявлено її власника або він не заявить про своє право на неї, право власності на цю тварину переходить до особи, у якої вона була на утриманні та в користуванні.
У разі відмови особи, у якої безпритульна тварина була на утриманні та в користуванні, від набуття права власності на неї ця тварина переходить у власність територіальної громади, на території якої її було виявлено.
2. Витребувати у ФО-П Слободяник О.В. договір з вилову собак у всіх населених пунктах, щоб власники собак могли звернутися до нього в разі зникнення їх домашніх собак в пунктах, де проводився вилов.
3. Витребувати у ФО-П Слободяник О.В. акти вилову тварин з описом тварин і зазначенням точної адреси вилову.
4. Встановити адресу карантинного майданчика на який ФО-П Слободяник О.В. розміщає відловлених собак (в разі відсутності такого майданчика встановити куди саме він діває відловлених собак).
5. Встановити яким чином забезпечується належний догляд і ветеринарний нагляд за відловленими тваринами? Який необхідно забезпечити відповідно до ст.7, ст.18, ст.24 ЗУ "Про захист тварин від жорстокого поводження".
6. Чи проводиться ФО-П Слободяником О.В. (а саме ліцензованим лікарем ветеринарної медицини, який повинен бути в штаті працівників цього підприємця) евтаназія? Якщо так, то яким препаратом, де він зберігається (ліцензія на покупку препарату, дозвіл на зберігання).
Адже відповідно до Методичних рекомендацій щодо проведення евтаназії тварин, затверджених Наказом Державного Комітету ветеринарної медицини від 07.09.2010р. №365
5. Тварини повинні утримуватись в умовах, які задовольняють їх природні потреби в їжі, воді, сні до самого моменту умертвіння.
6. Право проводити евтаназію має лише лікар ветеринарної медицини, як виняток інша компетентна особа - при надзвичайних або екстремальних випадках, передбачених законодавством ситуаціях, коли необхідно покласти край стражданням тварини.
7. Лікар ветеринарної медицини повинен кваліфіковано та обґрунтовано провести роз'яснення власнику (утримувачу) тварини про можливі наслідки перебігу захворювання, ймовірний ступінь страждань тварини та запропонувати, як етичний та неминучий захід повести евтаназію.
8. Лише власник тварини має право прийняття рішення про умертвіння тварини. Таке рішення повинно викладатись у письмовій формі.
9. Уразі виникнення підстав для проведення соціального виду евтаназії, особливо в рамках виконання місцевих програм по регулюванню чисельності безпритульних тварин, рішення щодо умертвіння тварин повинно прийматися колегіально.
10. Евтаназія повинна проводитися із спричиненням мінімальних фізичних і моральних страждань для тварини. Вибраний метод евтаназії повинен викликати втрату свідомості (глибокий наркоз) та смерть викликану зупинкою роботи серця чи центру дихання.
11. Законодавством заборонено застосовувати негуманні методи умертвіння тварин, що призводять до загибелі від асфіксії, електричного струму, больових ін'єкцій, отруєння, курареподібних препаратів, перегріву та інші больові методи.
12. Приміщення, де проводиться умертвіння, повинно бути відокремлене від приміщення, де утримуються інші тварини.
13. Зобов'язувати лікаря ветеринарної медицини проводити евтаназію в супереч його морально-етичних принципів неприпустимо.
14. Особа, яка провела евтаназію повинна переконатися і констатувати смерть тварини та вразі необхідності оформити відповідний документ про проведену евтаназію (акт про умертвіння).
15. Утилізація, кремація чи поховання трупів тварин повинна проводитись у місцях, спеціально відведених для цього.
Відповідно до ст.11 Закону України «Про ветеринарну медицину» до обов'язків осіб, які утримують тварин чи беруть участь у їх обігу належать наступні (які виходячи з отриманих нами фактів не дотримуються ФО-П Слободяник О.В. при здійсненні ним діяльності):
1) забезпечувати, щоб тварини, яких вони вирощують, утримують та/або здійснюють їх обіг, не мали хвороб, що підлягають повідомленню;
… 4) перед переміщенням тварин з потужностей (об'єктів), де вони утримуються, отримати від державного інспектора ветеринарної медицини дозвіл на їх переміщення;
5) охороняти здоров'я та благополуччя тварин шляхом:
а) забезпечення виконання ветеринарно-санітарних заходів, включаючи зоогігієнічні вимоги та умови, що мають забезпечуватися на потужностях для утримання тварин;
б ) забезпечення тварин якісними та безпечними кормами і водою;
в) застосування профілактичних ветеринарно-санітарних заходів щодо здоров'я тварин;
… ґ) використання ветеринарних препаратів згідно з вказівками лікаря ветеринарної медицини;
д) недопущення жорстокого поводження з тваринами;
е) забезпечення належних транспортних засобів для переміщення тварин;
… 7) доставляти тварин у визначене місце або забезпечувати належні умови за місцем утримання тварин для проведення ветеринарного огляду, діагностичних, профілактично-лікувальних обробок, включаючи дослідження і щеплення. У разі необхідності забезпечувати надійну фіксацію тварини при проведенні маніпуляцій,
транспортування (доставки) відібраних зразків тканин, крові та інших матеріалів для діагностичних аналізів;
8 ) вести облік кожної продуктивної тварини стосовно придбання та застосування ветеринарних лікарських засобів, ветеринарних імунобіологічних засобів і лікувальних кормів та зберігати ці записи не менше трьох років….
6. Встановити куди вивозяться трупи тварин (наявність договорів на прийом і утилізацію трупів).
7. Встановити:
7.1. Який склад співробітників працює в ФО-П Слободяник О.В. для відлову тварин та догляду за ними.
7.2. Скільки співробітників виїжджає на вилов і чи має хоч один із співробітників ветеринарну освіту, як того вимагає діюче українське законодавство. Серед них повинен бути лікар ветеринарної медицини, який має ліцензію – витребувати цю ліцензію. Адже, відповідно до п.6 Правил транспортування тварин, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2011р. №1402 «У разі коли завантаження або вивантаження тварин триває більш як чотири години відправник (одержувач) здійснює їх годування і напування та залучає спеціаліста у галузі ветеринарної медицини.»
8. Встановити:
8.1. Які автомобілі виїжджають на вилов (марка, номер, на кого зареєстрований).
8.2. Яким чином обладнані автомобілі для перевезення тварин і чи відповідають вони всім нормам і стандартам транспорту для тривалого транспортування тварин? (Чи є вентиляційна система і система, що запобігає перегріву автомобіля, який викликає у тварин при тривалому транспортуванні смерть від теплового удару.
Відповідно до ст.11 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження»
При транспортуванні тварин повинні задовольнятися їх потреби в їжі та воді, а також має бути забезпечений захист від шкідливого для них зовнішнього впливу.
Транспортний засіб, призначений для перевезення тварин, повинен бути спеціально оснащений для того, щоб виключати травмування або загибель тварин.
При завантаженні і розвантаженні тварин мають використовуватися пристрої і прийоми, що виключають травмування і загибель тварин.
Транспортування тварин різних видів проводиться роздільно, за винятком таких їх видів, які природно контактують один з одним або є нейтральними один до одного.
Загиблі тварини і ті, що не підлягають подальшому транспортуванню, повинні бути усунуті від інших на першій же стоянці.
Правила транспортування тварин ( 1402-2011-п ) затверджуються Кабінетом Міністрів України.
Відповідно до Правил транспортування тварин, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2011р. №1402
24. Умови перебування тварин під час перевезення перевіряються спеціалістом у галузі ветеринарної медицини і підтримуються у належному стані супроводжуючою особою.
25. Засоби перевезення повинні відповідати таким вимогам:
забезпечувати захист тварин від несприятливих погодних умов;
забезпечувати належну вентиляцію та обсяг вільного простору з урахуванням особливостей окремих видів тварин;
містити маркування, що означає наявність живих тварин, і знак, що вказує на їх вертикальне розміщення;
перебувати у належному стані та легко очищуватися, бути сухими, не містити сторонніх запахів, а в окремих випадках, які визначаються спеціалістом у галузі ветеринарної медицини, бути продезінфікованими;
забезпечувати безпеку тварин;
передбачати можливість здійснення догляду за ними та проведення огляду;
виключати можливість втечі тварин.
36. Автомобільні транспортні засоби, що використовуються для перевезення тварин, повинні відповідати таким вимогам:
бути обладнаними:
- електронною системою для фіксування інформації про відкриття та/або закриття відсіку, в якому перевозяться тварини;
- системою аварійного попередження водія у разі досягнення максимального або мінімального рівня температури у відсіках, в яких перевозяться тварини;
- системою провітрювання, змонтованою у спосіб, що забезпечує під час перевезення додержання всередині транспортного засобу температури в діапазоні від 5 до 30°С з похибкою +/-5°С залежно від температури навколишнього середовища. Строк функціонування зазначеної системи повинен становити не менш як чотири години незалежно від типу двигуна автомобільного транспортного засобу;
- унеможливлювати втечу тварин і мати конструкцію, що забезпечує їх безпеку, зокрема дах для захисту від несприятливих погодних умов.
Перевезення тварин автомобільним транспортом здійснюється відповідно до правил, що затверджуються Мінінфраструктури.
8.3. Яким способом і за допомогою якого устаткування здійснюється вилов (наявність ліцензії), так як нам надходила інформація про те, що в м. Дружківка Донецької області вилов відбувався жорстоким протизаконним способом.
9. Встановити чи застосовуються при вилові тварин препарати, які відносяться до групи транквілізаторів або міорелаксантів (для людей або тварин)? Або препарати для евтаназії (так як до нас надходило повідомлення, що машина КП була оглянута на одному з блок постів при виїзді із зони АТО і в ній знаходилися 5 мертвих собак), хоча собак заборонено вбивати або травмувати при вилові.
Всі перераховані норми порушуються ФО-П Слободяник О.В. при веденні ним господарської діяльності з відлову, утримання, евтаназії тварин та утилізації їх трупів, що і вимагаємо перевірити і встановити, та притягнути його до відповідальності згідно діючого законодавства України.
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Марина+ » 11 авг 2016, 12:36

Сегодня оказала в очередной раз помощь зоозащитникам Мелитополя в составлении документов. В частности информзапрос о вытребовании Договора Паневиной В.О. с КП "ЦОЖ" по которому Паневина О.В. сдаёт в КП отловленных в Мелитополе собак по 200грн.
Ранее помогла составить информзапрос о вытребовании Договора и Калькуляции на услуги по отлову собак между Паневиной и Мелитопольским горсоветом.
Также мелитопольцы потребовали у мэра расторжения Договора об отлове собак.
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Марина+ » 12 авг 2016, 15:04

Вчера и сегодня консультирую Инну (хозяйку убитого стаффорда), которой в КП "ЦОЖ" не отдают труп её собаки.
Вчера юрист КП "ЦОЖ" согласился отдать труп собаки, но сегодня она позвонила в КП и ей снова отказывают. Сначала причиной назвали то, что труп её стаффорда трудно достать из-под громадной кучи трупов других собак и кошек, которых успели за месяц накидать в холодильник. А потом снова начали говорить, что нет письменного разрешения на это полиции...
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Марина+ » 16 авг 2016, 12:42

Подала Інформаційний запит в ДНДІЛДВСЕ (облветлабораторію) по випадку сказу в Холодногірському районі м.Харкова
Вложения
Інформзапит в ДНДІЛДВСЕ 08.2016.pdf
(1.49 МБ) Скачиваний: 444
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Марина+ » 18 авг 2016, 18:14

Вчера подала заявления на Чернигу, Слободяника А.В., Воротникова и ООО "Комунсервис-12ЛО" о проверке законности их деятельности по отлову в Держпотребспоживслужбу, и подали информзапрос в горсовет на получение документов Противоэпизоотической комиссии.
Распечатали листовки, которые Ира Никольская расклеила по зоне карантина части Холодногорского района.
Сходили к следователю я дала показания относительно Чернеги, Слободяника и Шаповаловой.

Ездили в мини-приют на ХТЗ:

viewtopic.php?f=26&t=11972&p=79030#p79030

Забрали оттуда суку и щенка с абсцессом на голове и отправили в "СОС" на стерилизацию и вскрытие абсцесса.

Сегодня подала жалобы в Госфининспекцию на Чернигу Т.М. и Слободяника А.В., Воротникова и ООО "Комунсервис-12ЛО" о проверке их калькуляций стоимости работ по отлову.
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Марина+ » 24 авг 2016, 20:05

22.08.2016 года перевезли 8 щенков на передержку (с миниприюта на ХТЗ).
Вчера консультировала по телефону ССЖ (происшествие с найденной лошадью на посёлке Жуковского, ул.Астрономическая, 35) viewtopic.php?f=26&t=12008
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Марина+ » 06 сен 2016, 10:39

03.09.2016г. выезжала к опекуну в 23.00 по факту взлома её квартиры.
Вызвали полицию, разбирались с произошедшим.
В итоге все коты и собака на месте.
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Марина+ » 13 окт 2016, 07:05

В сентябре 2016г.:
-Оказала юридическую помощь Новиковой Анжеле (по поводу взлома её квартиры), Светлане Ивановне (опекуну собаки, отловленной КП "ЦОЖ", которой удалось забрать собаку с КП), Наталье Иващенко (по факту убийства её таксы в "Ветгоспитале"), Ольге Сове (с Мелитополя, которая приезжала забирать с КП "ЦОЖ" отловленных в Мелитополе собак, вызывала полицию в КП и писала заявление), Ирине Базыме (по отловленным собакам и проникновению в ёё квартиру сотрудников КП "ЦОЖ"), Марине (из Люботина, по поводу подкорковой вакцинации животных в городе), Наталье Воронцовой (из Первомайска).
-Ездили с Ириной Подвойской на встречу с мэром Первомайска (по поводу подготовки к стерилизации собак в этом городе).
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Марина+ » 13 окт 2016, 07:26

07.10.2016г. оказала юридическую помощь Сабине (из Мирнограда viewtopic.php?f=26&t=12147 ) и Оксане Димидовой (из Солоницевки) по поводу отлова собак.
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Марина+ » 16 окт 2016, 16:41

Надали юридичну допомогу Голові зоозахисної організації м.Гадяч Полтавської області. Допомогли скласти скарги на Рішення протиепізоотичної комісії щодо знищення собак та котів під приводом спалаху африканської чуми свиней.

Голова Гадяцької райдержадміністрації Полтавської області Матюшенко запевнив, що збирається знищувати домашніх тварин (котів та собак) в зв'язку з африканською чумою свиней... viewtopic.php?f=26&t=12177
Це протизаконно. Адже, знищення тварин може відбуватися лише з підстав, визначених ст. 17 Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження". В цій конкретній ситуації: за необхідності умертвіння ОКРЕМИХ тварин, які хворі на сказ чи на інше особливо небезпечне захворювання або є носіями особливо
небезпечного захворювання". А отже: умертвлювати тварин (виключно гуманним методом) можна лише при наявності проведення ветеринарного обстеження, належних аналізів та висновку ветеринара по кожній окремій кішці чи собаці.

http://poltava.to/news/40391/

https://vk.com/ligapethelp?w=wall-8804975_88429
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Марина+ » 18 окт 2016, 08:14

1.Надала правову допомогу ГО "Товариство захисту тварин "Подаруй життя" щодо заперечень проти знищення бродячих собак та котів з підстав виявлення африканської чуми свиней.

2.Подала три інформаційні запити на ім'я Харківського міського голови Г.А.Кернеса


ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ №1

На підставі Закону України «Про доступ до публічної інформації», прошу надати наступну інформацію:
1. Чим керується комунальне підприємство “Центр поводження з тваринами” знищуючи відловлених тварин (які надходять на його карантинний майданчик) в 7-ми денний термін після надходження тварин. Надати копію цього документу.
2. Чи є такі дії працівників комунального підприємства “Центр поводження з тваринами” перевищенням службових повноважень та самоправством (діями, що суперечать діючому законодавству України), адже вказане підприємство, яке знайшло кожну (зі знищених потім ним в 7-ми денний термін) тварин, не набуло у встановленому законом порядку права власності на цих тварин (ст.341 ЦК України: Якщо протягом шести місяців з моменту заявлення про затримання бездоглядної робочої або великої рогатої худоби і протягом двох місяців - щодо інших домашніх тварин не буде виявлено їхнього власника або він не заявить про своє право на них, право власності на ці тварини переходить до особи, у якої вони були на утриманні та в користуванні). А отже, не мало права розпоряджатися тваринами до спливу двох місяців утримання цих тварин і набуття права власності на них.
Відповідь прошу надати особисто в руки у встановлений законом 5-ти денний термін, попередивши про підготовлену відповідь за телефоном 095-176-28-69 або
063-473-09-05.

Голова Правління
ГО “Ліга допомоги тваринам” Савченко З.Ф.



ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ №2

В зв`язку з ситуацією, що склалася, а саме з тим фактом, що діяльність комунального підприємства “Центр поводження з тваринами” (далі — КП “ЦПзТ”) є закритою і непублічною, незважаючи на те, що діяльність цього підприємства фінансується з міського бюджету Харкова, і повинна бути прозорою і доступною громадськості, майже на всі запити щодо внутрішніх положень КП “ЦПзТ” (які підприємство використовує у своїй роботі, застосовуючи ці норми до людей, які є участниками цивільно-правових відносин в сфері поводження з тваринами, так і до тварин, які є власністю як окремих громадян, так і власністю громади, на території якої їх відловлюють) ми (та окремі громадяни) отримуємо відмови в їх отриманні чи оприлюдненні належним чином (адже без оприлюднення не можна застосовувати норми і вимагати їх дотримання).
На підставі Закону України «Про доступ до публічної інформації», прошу надати наступну інформацію:
1. Яким положенням врегульована діяльність одного з підрозділів комунального підприємства “Центр поводження з тваринами” - “Центру утримання безпритульних тварин”. Надати нам копію цього Положення.
2. На підставі якого рішення чи положення комунальне підприємство “Центр поводження з тваринами” публічно (в тому числі у ЗМІ) йменує себе Притулком.
2.1.Чи узгоджувалося це Положення про притулок з відповідною ветеринарною службою.
2.2.Чи дійсно це підприємство є притулком і чи створене воно відповідно до Положення про притулок для тварин, затверджене Наказом Державного комітету ветеринарної медицини України від 15.10.2010 №439. Або ж застосування працівниками КП «ЦПзТ» цієї назви є незаконним і навмисним введенням людей в оману в корисливих цілях (адже КП «ЦПзТ» приймає за кошти від населення домашніх тварин і зайве потомство від цих тварин під приводом прийняття до лже-притулку, а насправді проводить знищення цих тварин, не повідомляючи про це власників домашніх тварин). Що є шахрайством і недобросовістною комерційною діяльністю із застосуванням обману.
2.3.Якщо КП “ЦПзТ” зловживає назвою “притулок” і таким не являється, використовуючи цю назву в особистих корисливих інтересах (отримуючи кошти від населення, яке приносить в КП “ЦПзТ” своїх тварин саме для передачі до “притулку” і подальшого влаштування, а не за-для умертвіння), вводячи в оману людей — прошу надати інформацію які заходи реагування будуть Вами вжиті з даного приводу.
3.На якій підставі КП “ЦПзТ” застосовує карантин для відловлених тварин тривалістю в понад 7 днів (21 день та 45 днів), всупереч ст.24 Закону України “Про захист тварин від жорстокого поводження”. Прошу надати копію документу, який регулює тривалість карантину в КП “ЦПзТ” в 21 чи 45 днів. І пояснити чому підзаконний акт не відповідає вимогам законодавства України.
Відповідь прошу надати особисто в руки у встановлений законом 5-ти денний термін, попередивши про підготовлену відповідь за телефоном 095-176-28-69 або 063-473-09-05.

Голова Правління ГО “Ліга допомоги тваринам” Савченко З.Ф.



ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ №3

На підставі Закону України «Про доступ до публічної інформації», прошу надати наступну інформацію:
1. Чи має законне право комунальне підприємство “Центр поводження з тваринами” здійснювати комерційну діяльність (щодо відлову тварин в населених пунктах) за межами міста Харкова. Адже в Статутній меті підприємства визначено, що воно створене для проведення діяльності в м.Харкові. До того ж фінансується з міського бюджету Харкова.
2. Чи має законне право комунальне підприємство “Центр поводження з тваринами” приймати на свій карантинний майданчик тварин (собак) відловлених іншими фізичними чи юридичними особами в інших містах, які здійснюють комерційну діяльність по відлову безпритульних тварин в населених пунктах різних областей України. Адже в Статутній меті даного комунального підприємства вказано, що воно регулює відносини в сфері поводження з тваринами лише в м.Харків.
3. Чи виходить діяльність комунального підприємства “Центр поводження з тваринами” (в частині відлову тварин в інших населених пунктах, а також приймання відловлених в інших населених пунктах тварин від ФО-П) за межі наданих йому Харківською міською радою повноважень. Надати копію рішення про створення комунального підприємства “Центр поводження з тваринами”.
Відповідь прошу надати особисто в руки у встановлений законом 5-ти денний термін, попередивши про підготовлену відповідь за телефоном 095-176-28-69 або
063-473-09-05.

Голова Правління
ГО “Ліга допомоги тваринам” Савченко З.Ф.


3.Також подала 4 Інформаційні запити на ім'я в.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Тертишнику О.В.


ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ №1

На підставі Закону України «Про доступ до публічної інформації», прошу надати наступну інформацію:
1. Як саме слід трактувати та використовувати норму ст.24 Закону україни “Про захист тварин від жорстокого поводження” в частині четвертій: “Для забезпечення вилову та тимчасової ізоляції собак, котів та інших домашніх тварин органами місцевого самоврядування можуть створюватися комунальні служби або підприємства з питань утримання та поводження з тваринами в населених пунктах відповідно до місцевих програм регулювання чисельності тварин у населених пунктах”.
2. Чи може фізична особа-підприємець здійснювати відлов безпритульних собак в населених пунктах за договорами з органами місцевого самоврядування, їх уповноваженими особами чи відділами ЖКГ.
3.Чи може юридична особа (приватного права) здійснювати відлов безпритульних собак в населених пунктах за договорами з органами місцевого самоврядування, їх уповноваженими особами чи відділами ЖКГ.
4.Які види діяльності по КВЕД повинні бути зазначені при здійсненні такого виду діяльності, як відлов безпритульних собак на території населених пунктів.
Відповідь прошу надати особисто в руки у встановлений законом 5-ти денний термін, попередивши про підготовлену відповідь за телефоном 095-176-28-69 або
063-473-09-05.

Голова Правління
ГО “Ліга допомоги тваринам” Савченко З.Ф.



ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ №2

В зв`язку з ситуацією, що склалася, а саме з тим фактом, що діяльність комунального підприємства “Центр поводження з тваринами” (далі — КП “ЦПзТ”) є закритою і непублічною, незважаючи на те, що діяльність цього підприємства фінансується з міського бюджету Харкова, і повинна бути прозорою і доступною громадськості, майже на всі запити щодо внутрішніх положень КП “ЦПзТ” (які підприємство використовує у своїй роботі, застосовуючи ці норми до людей, які є участниками цивільно-правових відносин в сфері поводження з тваринами, так і до тварин, які є власністю як окремих громадян, так і власністю громади, на території якої їх відловлюють) ми (та окремі громадяни) отримуємо відмови в їх отриманні чи оприлюдненні належним чином (адже без оприлюднення не можна застосовувати норми і вимагати їх дотримання).
На підставі Закону України «Про доступ до публічної інформації», прошу надати наступну інформацію:
1. Яким положенням врегульована діяльність одного з підрозділів комунального підприємства “Центр поводження з тваринами” - “Центру утримання безпритульних тварин”. Надати нам копію цього Положення.
2. На підставі якого рішення чи положення комунальне підприємство “Центр поводження з тваринами” публічно (в тому числі у ЗМІ) йменує себе Притулком.
2.1.Чи узгоджувалося це Положення про притулок з відповідною ветеринарною службою.
2.2.Чи дійсно це підприємство є притулком і чи створене воно відповідно до Положення про притулок для тварин, затверджене Наказом Державного комітету ветеринарної медицини України від 15.10.2010 №439. Або ж застосування працівниками КП «ЦПзТ» цієї назви є незаконним і навмисним введенням людей в оману в корисливих цілях (адже КП «ЦПзТ» приймає за кошти від населення домашніх тварин і зайве потомство від цих тварин під приводом прийняття до лже-притулку, а насправді проводить знищення цих тварин, не повідомляючи про це власників домашніх тварин). Що є шахрайством і недобросовістною комерційною діяльністю із застосуванням обману.
2.3.Якщо КП “ЦПзТ” зловживає назвою “притулок” і таким не являється, використовуючи цю назву в особистих корисливих інтересах (отримуючи кошти від населення, яке приносить в КП “ЦПзТ” своїх тварин саме для передачі до “притулку” і подальшого влаштування, а не за-для умертвіння), вводячи в оману людей — прошу надати інформацію які заходи реагування будуть Вами вжиті з даного приводу.
3.На якій підставі КП “ЦПзТ” застосовує карантин для відловлених тварин тривалістю в понад 7 днів (21 день та 45 днів), всупереч ст.24 Закону України “Про захист тварин від жорстокого поводження”. Прошу надати копію документу, який регулює тривалість карантину в КП “ЦПзТ” в 21 чи 45 днів. І пояснити чому підзаконний акт не відповідає вимогам законодавства України.
Відповідь прошу надати особисто в руки у встановлений законом 5-ти денний термін, попередивши про підготовлену відповідь за телефоном 095-176-28-69 або 063-473-09-05.

Голова Правління
ГО “Ліга допомоги тваринам” Савченко З.Ф.



ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ №3

На підставі Закону України «Про доступ до публічної інформації», прошу надати наступну інформацію:
1. Чи має законне право КП “Центр поводження з тваринами” здійснювати комерційну діяльність (щодо відлову тварин в населених пунктах) за межами міста Харкова. Адже в Статутній меті підприємства визначено, що воно створене для проведення діяльності в м.Харкові і фінансується з міського бюджету Харкова.
2. Чи має законне право комунальне підприємство “Центр поводження з тваринами” приймати на свій карантинний майданчик тварин (собак) відловлених іншими фізичними чи юридичними особами в інших містах, які здійснюють комерційну діяльність по відлову безпритульних тварин в населених пунктах різних областей України. Адже в Статутній меті даного комунального підприємства вказано, що воно регулює відносини в сфері поводження з тваринами лише в м.Харків.
3.Чи виходить діяльність комунального підприємства “Центр поводження з тваринами” (в частині відлову тварин в інших населених пунктах та приймання відловлених в інших населених пунктах тварин від ФО-П) за межі наданих йому Харківською міською радою повноважень.
Відповідь прошу надати особисто в руки у встановлений законом 5-ти денний термін, попередивши про підготовлену відповідь за телефоном 095-176-28-69 або
063-473-09-05.

Голова Правління
ГО “Ліга допомоги тваринам” Савченко З.Ф.



ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ №4

На підставі Закону України «Про доступ до публічної інформації», прошу надати наступну інформацію:
1. Чим керується комунальне підприємство “Центр поводження з тваринами” знищуючи відловлених тварин (які надходять на його карантинний майданчик) в 7-ми денний термін після надходження тварин. Надати копію цього документу.
2. Чи є такі дії працівників комунального підприємства “Центр поводження з тваринами” перевищенням службових повноважень та самоправством (діями, що суперечать діючому законодавству України), адже вказане підприємство, яке знайшло кожну (зі знищених потім ним в 7-ми денний термін) тварин, не набуло у встановленому законом порядку права власності на цих тварин (ст.341 ЦК України: Якщо протягом шести місяців з моменту заявлення про затримання бездоглядної робочої або великої рогатої худоби і протягом двох місяців - щодо інших домашніх тварин не буде виявлено їхнього власника або він не заявить про своє право на них, право власності на ці тварини переходить до особи, у якої вони були на утриманні та в користуванні). А отже, не мало права розпоряджатися тваринами до спливу двох місяців утримання цих тварин і набуття права власності на них.
Відповідь прошу надати особисто в руки у встановлений законом 5-ти денний термін, попередивши про підготовлену відповідь за телефоном 095-176-28-69 або
063-473-09-05.

Голова Правління
ГО “Ліга допомоги тваринам” Савченко З.Ф.



4.Подали Інформаційний запит Міністру екології та природних ресурсів України Семераку Остапу Михайловичу:

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ

На підставі Закону України «Про доступ до публічної інформації», прошу надати наступну інформацію:
1. Як саме Міністерство екології та природних ресурсів трактує норму ст.24 Закону україни “Про захист тварин від жорстокого поводження” в частині четвертій: “Для забезпечення вилову та тимчасової ізоляції собак, котів та інших домашніх тварин органами місцевого самоврядування можуть створюватися комунальні служби або підприємства з питань утримання та поводження з тваринами в населених пунктах відповідно до місцевих програм регулювання чисельності тварин у населених пунктах”.
2. Чи може фізична особа-підприємець здійснювати відлов безпритульних собак в населених пунктах за договорами з органами місцевого самоврядування, їх уповноваженими особами чи відділами ЖКГ.
3. Чи може юридична особа (приватного права) здійснювати відлов безпритульних собак в населених пунктах за договорами з органами місцевого самоврядування, їх уповноваженими особами чи відділами ЖКГ.
4. Які види діяльності по КВЕД повинні бути зазначені при здійсненні такого виду діяльності, як відлов безпритульних собак на території населених пунктів.

З повагою,
Голова Правління
ГО “Ліга допомоги тваринам” Савченко З.Ф.


Відповідь за посиланням viewtopic.php?f=74&t=11001&p=80653#p80653
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Alisa » 18 окт 2016, 15:13

Оказала правовую помощь хозяйке собак из этой темы: viewtopic.php?f=110&t=11415

У неё случилось ЧП, в связи с чем понадобилась правовая защита Лиги.

Кстати мы порекомендовали в связи с этим ЧП срочно зарегистрировать всех своих собак в КП. Женщина позвонила в КП и сказала, что хочет зарегистрировать собак, а там у неё спросили адрес ( зачем-то) и сказали, что если у неё имеются конфликты с соседями из-за собак, то они откажут ей в регистрации. Женщина живёт в частном секторе и у неё свой дом и двор и нет абсолютно никаких оснований, чтобы отказать ей в регистрации. Согласно "Правила утримання домашніх тварин у м. Харкові""
http://www.1562.kharkov.ua/ru/article/view/id/323
все собаки должны быть зарегистрированы в их единой базе. Отказывая людям в регистрации собак под разными предлогами, КПшники превносят в "Правила утримання домашніх тварин у м. Харкові" свои авторские поправки, которые придумывают на ходу и которые не имеют правовой силы. В таком случае нужно писать письменное заявление на имя Шаповаловой с просьбой зарегистрировать собаку ( или собак) и требовать от неё ( или от её юриста) письменный отказ в регистрации собаки с указанием причин. Если дойдёт до суда, то с этим письменным отказом в регистрации мы легко выиграем суд.
Изображение
Аватара пользователя
Alisa
Лига помощи животным
Модератор
 
Сообщения: 15565
Зарегистрирован: 23 фев 2012, 19:18

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Alisa » 18 окт 2016, 15:30

В г. Первомайский Харьковской области принята программа ОСВ (которую им предложила наша общественная организация), и мэр решает вопрос регулирования численности животных гуманными способами. Ира Подвойская и врачи ветклиники "СОС", совместно с председателем местной зооозащитной организации "Мой ласковый и нежный друг" Натальей Дитковской провели 3 выездные акции по стерилизации бездомных животных. Это первый город, который принял Программу ОСВ. Кстати мэр имеет ветеринарное образование и даже сам кастрировал во время акции одного кобеля. За три акции было стерилизовано около 40 собак. Мэр решил продолжить сотрудничество.

viewtopic.php?f=26&t=12086
Изображение
Аватара пользователя
Alisa
Лига помощи животным
Модератор
 
Сообщения: 15565
Зарегистрирован: 23 фев 2012, 19:18

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Марина+ » 27 окт 2016, 11:23

19 октября к нам с жалобой обратились волчанские зоозащитники, рассказав о том, что в их городе введён карантин в связи с бешенством, потому горсовет заключил договор с харьковскими живодёрами (КП "ЦОЖ"), которые отлавливают и убивают волчанских собак. Мы сразу же направили в обращения Волчанскому городскому голове, Председателю Волчанской райгосадминистрации и Председателю Государственной чрезвычайной противоэпизоотической комиссии при Волчанской райгосадминистрации.

Міському голові.pdf
(4.88 МБ) Скачиваний: 413

Голові РДА 19.10.2016.pdf
(4.68 МБ) Скачиваний: 415

Протиепізоот.комісія.pdf
(4.62 МБ) Скачиваний: 414


С Волчанска получили ответ, в котором явно видно, как умеет власть "отмазываться" от кровавых результатов своих действий. Как же мы могли подумать, что они заказали уничтожение животных? Они же (белые и пушистые) заказали только ОТЛОВ. Об остальном типа и не догадывались. И были столь "доверчивы", что даже не спросили у кпшников куда же те денут всех животных, отловленных в зоне карантина.... А ведь на самом-то деле, согласно законодательству, правилам и инструкциям: нельзя вывозить животных с зоны карантина в другие города... Вопрос: убивали и уничтожали трупы НА МЕСТЕ???
Вот ответ:

Ответ РДА - 1.jpg

Ответ РДА - 2.jpg


22 октября я, Зоя Савченко и Елена Николаевна Ратникова фон-Зассе ездили на Съезд ВСГО "АЗОУ".
Президентом АЗОУ была переизбрана Ася Вильгельмовна Серпинская, вице-Президентами АЗОУ были избраны Савченко З.Ф. и Суркова М.Л.
На съезде мы выступили и рассказали о деятельности харьковского КП"ЦОЖ" и работе зоозащитных организаций нашего города.

viewtopic.php?f=26&t=12201

23 октября я и Зоя Савченко посетили приют Аси Серпинской. Приют очень понравился. Вольеры большие, собаки хорошо упитанные (каша с большим количеством мяса), довольные. У кошек отапливаемые помещения с лежанками, когтеточками и игрушками. Из еды на выбор мясо и сухой корм (лежит в изобилии).

Фотоотчёт разместим позже.

Вчера, 26 октября, была организована акция по сбору подписей в поддержку заявления о привлечении к уголовной ответственности Маргариты Фурман и Никиты Жихарев (по ст.299, ст.296 и ст.300) возле ТРК Украина. На месте проведения акции я написала заявление в полицию о привлечении к уголовной ответственности Фурман М. и Жихарев Н. За несколько часов было собрано около 350 подписей.

viewtopic.php?f=26&t=12205
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Alisa » 27 окт 2016, 13:28

25 октября Марина Суркова и Елена Николаевна Ратникова выигали суд у Шаповаловой.
viewtopic.php?f=26&t=12212
Изображение
Аватара пользователя
Alisa
Лига помощи животным
Модератор
 
Сообщения: 15565
Зарегистрирован: 23 фев 2012, 19:18

Re: Краткий отчёт о работе Лиги.

Сообщение Марина+ » 29 окт 2016, 10:43

24.10.2016г. ко мне поступило сообщение (Вконтакте) на то, что некая Маргарита Кот (позже выяснили, что её настоящая фамилия Фурман) распространяет в сети интернет жестокое видео убийства котёнка бультерьером (снятое нею). На видео её парень Никита натравливает бультерьера на беззащитного котёнка.
Я созвонилась с девушкой по имени Анастасия, приславшей мне это сообщение, сказала, что подготовлю заявление в полицию и прокуратуру, и попросила её собрать подписи.
Оказалось, что она с Одессы (но увидев это видео стала бить набат и готова приехать в Харьков, чтобы помочь с ситуацией).
Также мне стали писать другие пользователи Вконтакте и присылать ссылки и скриншоты циничных высказываний Маргариты Фурман в которых она подтверждает, что натаскивала своего бультерьера на котов, что он убил уже 6 котят, и ещё больше котов... и другие высказывания, которые свидетельствуют о том, что она представляет угрозу для социума.
Я подготовила заявления в прокуратуру, полицию а также учебные учреждения ( медучилище №2 и ХПИ), в которых учатся Маргарита и Никита, с требованием об их отчислении.
С Анастасией мы согласовали собрать акцию по сбору подписей в поддержку заявлений.
Анастасия сделала пост о призыве прийти на Акцию (к ТРК Украина).
И 26 октября Акция при организационной поддержке "ЦК "Азов" состоялась. Собрали 350 подписей.
27 октября подали заявления в Главное управление Национальной полиции Харьковской области,
28 октября в Прокуратуру и Ректору ХПИ (в котором учится Никита).

Заява -1.jpg

Заява -2.jpg

Заява -3.jpg

Заява -4.jpg

Заява -5.jpg

Заява -6.jpg

Відп. з прокуратури.jpg


Зава ректору -1.jpg

Зава ректору -2.jpg

Зава ректору -3.jpg

Зава ректору -4.jpg

Відп.ректора.jpg


В Харьковском мед.колледже 25 октября собрался студенческий совет и единогласно решил исключить Маргариту из колледжа. На следующий день Маргарита с мамой пришли и забрали документы.

По факту открыто уголовное производство по ст.299 ч.1 УК Украины (Жестокое обращение с животными).
По результатам экспертизы должны открыть также производство по ст.300 УК Украины.

viewtopic.php?f=26&t=12205&p=80678#p80678

Также получили ответ с Министерства экологии и природных ресурсов на запрос, которий подали 18.10.2016г.:

Відп.Мінекології - 1.jpg

Відп.Мінекології - 2.jpg
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17

Пред.След.

Вернуться в Отчеты о нашей деятельности

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 3

cron