Депутат Харьковского горсовета о КП "ЦОЖ" и Шаповаловой Ю.Г.

Депутат Харьковского горсовета о КП "ЦОЖ" и Шаповаловой Ю.Г.

Сообщение Марина+ » 22 дек 2016, 00:02

Депутат Харьковского горсовета Наталья Коваленко сегодня написала на своей странице в Фейсбуке:

"Сегодня на сесии горсовета передала городскому голове обращения и материалы от зоозащитных организаций города с просьбой уволить с поста директора КП "Центр обращения с животными" Шаповалову Ю.Г. в связи с многочисленными злоупотреблениями и нарушениями норм Закона Украины "О защите животных от жестокого обращения", финансовыми нарушениями и открытыми уголовными производствами в отношении нее, и принять более гуманную программу обращения с животными в г. Харькове. Считаю, что этот человек не может далее занимать этот пост. На следующей неделе планируется рабочая встреча по этому вопросу."

Ссылка: https://www.facebook.com/nataliya.koval ... nref=story
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17

Re: Депутат Харьковского горсовета о КП "ЦОЖ" и Шаповаловой Ю.Г.

Сообщение Марина+ » 22 дек 2016, 23:00

Обращение к мэру г.Харькова Кернесу Г.А. от общественной организации "Лига помощи животным"
Вложения
К от Л - 1.jpg
К от Л - 2.jpg
К от Л - 3.jpg
К от Л - 4.jpg
К от Л - 5.jpg
К от Л - 6.jpg
К от Л - 7.jpg
К от Л - 8.jpg
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17

Re: Депутат Харьковского горсовета о КП "ЦОЖ" и Шаповаловой Ю.Г.

Сообщение Марина+ » 22 дек 2016, 23:01

Депутату Харківської міської ради
Коваленко Наталії Олександрівні

Від ГО "Ліга допомоги тваринам"

СКАРГА
на протизаконні та протиправні дії
директора комунального підприємства
«Центр поводження з тваринами» Шаповалової Ю.Г.



В зв’язку з численними порушеннями норм діючого українського законодавства, зокрема Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», прав та законних інтересів громадян директором комунального підприємства «Центр поводження з тваринами» Шаповаловою Ю.Г. прошу сприяти звільненню її з займаної посади. А також сприяти призначенню на посаду директора КП “Центр поводження з тваринами” людини з належними морально-етичними якостями, узгоджену з зоозахисними організаціями м.Харкова, яка б забезпечувала дотримання діючого законодавства України, прав та законних інтересів громадян, реалізації статутної мети підприємства. Людину, яка розуміє необхідність зміни роботи комунального підприємства в сучасному цивілізованому світі, та впровадження гуманних методів регулювання чисельності тварин в умовах європейської інтергації України, необхідність співпраці з міжнародними організаціями, грандодавцями і фондами (які зараз категорично відмовляються співпрацювати з КП, оскільки воно масово знищує тварин). Людину, яка зможе забезпечити ефективну роботу комунального підприємства, одночасно забезпечивши вирішення питання з безпритульними тваринами, яке не змогла вирішити за 8 років Шаповалова Ю.Г., перебуваючи на посаді директора цього підприємства.
КП “ЦПзТ”, було повністю відбудоване, облаштоване, укомплектоване за кошти міського бюджету Харкова. При цьому являючись виключно комерційним щорічно отримує фінансову підтримку (кілька мільйонів гривень) з бюджету м.Харкова, щорічно також отримуючи на зміцнення матеріально-технічної бази (вже багато років) ще по кілька мільйонів гривень. При цьому не маючи прибутку (адже навіщо фінансувати з бюджету прибуткове підприємство?), не наповнюючи бюджет міста. І при бюджетному фінансуванні надає м.Харкову виключно комерційні послуги (!) з відлову безпритульних тварин.
За багато років виникло багато питань і претензій до керівника цього підприємства Шаповалової Ю.Г.
З 2009 року волонтери, опікуни безпритульних тварин і власники домашніх тварин постійно скаржаться на роботу КП "ЦПзТ", и на дії директора цього підприємства. До мене, як до голови організації, з дня відкриття КП "ЦПзТ" (13.06.13р.) і протягом усіх років діяльності Шаповалової Ю.Г. (з 2009 року) надходять численні скарги від людей, що зіткнулися з незаконними методами роботи КП "ЦПзТ", його керівника та співробітників. Я сама неодноразово відвідувала КП "ЦПзТ" і забирала звідти тварин з метою врятувати їх від вбивства і жорстокого поводження, і могла переконатися, що всі скарги людей мають під собою підстави, а дії працівників КП «ЦПзТ» порушують Закон України "Про захист тварин від жорстокого поводження", міжнародні конвенції, правила утримання тварин та інші нормативно-правові акти.
Ці скарги ми отримуємо як на операторський телефон, так і в письмовому вигляді. В них громадяни скаржаться на протизаконні та протиправні дії Шаповалової Ю.Г. та працівників КП «ЦПзТ». А саме:
1.Скарги на незаконний вилов опікунських та домашніх котів, оскільки відповідно до ст.24 Закону України “Про захист тварин від жорстокого поводження” коти, які знаходяться на вулиці, навіть без нашийника і жетону не підлягають відлову, оскільки не вважаються безпритульними. Вилов здійснюється без попередження, а тому у вилов потрапляють стерилізовані опікунські тварини, та ті, що мають господарів;
2.Незаконна конфіскація тварин у власників (без рішення суду).
3.Розповсюдження неправдивої інформації у ЗМІ щодо прийому кошенят та цуценят до КП «ЦПзТ» для знаходження їм господарів (в дійсності їх евтаназують майже відразу, але про це у рекламних роликах не розповідають, що викликає обурення у громади, оскільки являється навмисним введенням в оману за-для особистої фінансової вигоди). Якщо б Шаповалова Ю.Г. не розповсюджувала цю неправдивуінформацію, то власники тварин по-перше не здавали б тварин в такій кількості до КП, і по-друге ставилися більш відповідально до утримання тварин і необхідності стерилізації за-для попередження появи небажаного потомства.
4.Недотримання санітарно-епідеміологічних правил та норм утримання тварин (через що в КП «ЦПзТ» велика смертність через зараження тварин вірусними хворобами, які «спеціалісти» КП не мають змоги (чи знань) вилікувати, та запобігти зараженню в майбутньому). Дуже часто тварини, які потрапляють в КП “ЦПзТ” заражаються вірусами, а потім цих тварин забирають з КП люди (опікуни, волонтери та господарі) та довго лікують в ветеринарних клініках, витрачаючи на лікування чималі кошти. Інколи навіть тварини гинуть (наприклад від панлейкопенії, якою заразилися в КП “ЦПзТ”. Останній випадок з 8 цуценятами опікуна Лариси Ходирєвої, які, потрапивши до КП “ЦПзТ” 02.12.2016р. 11.12.2016р., перебуваючи в зоні карантину КП “ЦПзТ” захворіли на інфекцію і померли.
5.Також до нашої організації надходили численні скарги на необгрунтовано завищені ціни на безпритульних тварин, яких реалізує КП «ЦПзТ» (від 400грн. до 1600грн.), при цьому громадянам не видають квитанції та в договорі не вказують ціну тварини. В КП “ЦПзТ” неможливо взяти тварину — її можна лише купити. Внаслідок чого прилаштування тварин в сім’ї йде дуже мляво, багато тварин так і не дочекавших усиновлення — умершвляються вже будучи вакцинованими і стерилізованими, а це нераціональна трата бюджетних коштів.
6.Прилаштуванням тварин майже ніхто не займається. В штаті немає фотографа а також спеціаліста, який би займався розміщенням фотографій тварин на сайті та в соцмережах, а також спілкувався з людьми які бажають забрати з КП тваринку. Люди нам скаржаться, що звертаються до КП “ЦПзТ” з метою взяти звідти в сім’ю собачку чи кішечку, але отримують по телефону грубі, нахабні відповіді, працівники КП “ЦПзТ” спілкуються з потенційними господарями не ввічливо і не бажають їх приїзду до КП, не бажають показувати тварин. Тобто не вмотивовані прилаштовувати тварин в сім’ї. З понад 20 тисяч тварин, які потрапляють до КП “ЦПзТ” за рік прилаштовується в сім’ї (за даними КП “ЦПзТ”, розміщеними на сайті організації) 500 — 600 тварин. Це лише 2%. Інших вбивають.
7.Незаконним також є той факт, що працівники КП «ЦПзТ» та його директор Шаповалова Ю.Г. називають це підприємство «притулком», хоча воно не має такого статусу, та згідно Статуту не реєструвалося, як притулок, немає Положення про притулок і юридичного статусу притулку (на що є офіційна відповідь міськради). Це вводить в оману людей, які приносять до КП “ЦПзТ” своїх домашніх улюбленців і потомство від них, сподіваючись, що КП “ЦПзТ” прилаштує їх тварин в сім’ї. А коли наступного дня, телефонуючи в КП дізнатись про самопочуття зданих до КП тваринок, чи приїжджаючи провідати своїх улюбленців в “притулку” люди дізнаються, що їх вихованців вже немає, що працівники КП їх обдурили і тварин умертвили — люди отримують психологічні травми, ридають, втрачають свідомість (були випадки такого в КП “ЦПзТ”), телефонують нам і просять допомоги. Але! Мы не можемо повертати до життя вбитих в КП тварин. До того ж директор КП “ЦПзТ” Шаповалова Ю.Г. з зоозахисниками, опікунами і волонтерами спілкуватися відмовляється.
8.На територію КП «ЦПзТ» протиправно та протизаконно не пускають представників зоозахисних та екологічних організацій (тому, що вони завжди фіксують порушення, які відбуваються на території підприємства, що не подобається директору КП «ЦПзТ» Шаповаловій Ю.Г.). Фотографії активістів (зоозахисників і волонтерів: голови Правління ГО “Ліга допомоги тваринам” Зої Савченко, голови ГО “Громадсько-правовий захист” Марини Суркової, голови ГО “Зоозахисне об’єднання “Разом” Олени Кравченко, голови ХБОЗТ “Центр усиновлення тварин” Олени Ратникової фон-Зассе, волонтера Катерини Баранець та інших громадських активістів) висять на пропускному пункті КП “ЦПзТ”, а охоронці проводять так званий “фейс-контроль”. Оскільки директору КП “ЦПзТ” Шаповаловій Ю.Г. не подобається контроль діяльності підприємства з боку громадськості.
9.На даний момент на дії директора КП «ЦПзТ» Шаповалової Ю.Г. та її підлеглих подані численні скарги в кілька райвідділів міліції, та порушено кілька кримінальних справ у відношенні неї. В червні 2015 року Основ’янський ВП ГУНП в м.Харкові було відкрито кримінальне провадження по ст.299 Кримінального кодексу України (Жорстоке поводження з тваринами). Витяг з кримінального провадження №12015220060001345. В 2016 році в Київському відділі Національної поліції відкрите кримінальне провадження (передано до Головного слідчого Управління) за ст.191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»), а також в Основ`янському ВП ГУНП М.Харкова відкрито кримінальне провадження за ст.358 КК України. 16.12.2016р. Червонозаводський районний суд м.Харкова зобов`язав Прокуратуру Харківської області внести відомості про кримінальне правопорушення (по заяві Рогозіна С.Л. щодо протизаконних дій директора КП «ЦПзТ» Шаповалової Ю.Г. щодо нанесення нею шкоди бюджету міста у розмірі 60 тис.грн.). Є також кілька інших заяв щодо протизаконних дій директора КП «ЦПзТ» Шаповалової Ю.Г. за якими будуть відкриті кримінальні провадження (в т.ч. до СБУ про вчинення кримінального правопорушення фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території/Державного кордону України, ст.110-2 КК України).
10.Про грубе порушення директором КП «ЦПзТ» Шаповалової Ю.Г. діючого українського законодавства, порушенню санітарних норм, жорстокому поводженні з тваринами, проведенню незаконних дослідів розповіла в своєму інтерв’ю колишній працівник цього підприємства Галина Сень https://www.youtube.com/watch?v=N5dsI9Y ... e=youtu.be
КП “ЦПзТ” було збудовано на кошти міського бюджету на сумму більше 50 млн.грн., але замість допомоги у вирішені проблем з безпритульними тваринами КП “ЦПзТ” створило безліч проблем для громади міста Харкова, населених пунктів Харківської області та прилеглих областей.
З 2012 р. до 2016 р. на вказане підприємство містяни (з бюджету Харкова) витратили близько 100 млн.грн. (понад 50 млн.грн. на будівництво та облаштування, близько 50 млн.грн. на фінансування поточної діяльності).
При такому фінансуванні проблема з безпритульними тваринами в м.Харкові не вирішена, кількість тварин в місті залишаеться тією ж, що і на початок роботи підприємства (про що свідчать Акти виконаних робіт), а фінансування підприємства з кожним роком збільшується.
Це свідчить про незадовільну роботу Комунального підприємства «Центр поводження з тваринами», і про обраний цим підприємством метод «безповоротного вилову», як про неефективний метод регулювання чисельності безпритульних тварин, який не веде до зменшення їх кількості, і вимагає постійних (щорічних) мільйонних вливань з міського бюджету в неефективну роботу КП.
За красивим фасадом насправді розміщений ПУНКТ МАСОВОГО УМЕРТВІННЯ ТВАРИН. В КП “ЦПзТ” під керівництвом його директора Шаповалової щорічно знищують понад 20 тис. тварин.
Приводимо розрахунки та статистичні дані підприємства:
До КП “ЦПзТ” щорічно (згідно Журналу реєстрації відвідувачів) здають близько 7 тис. домашніх вихованців. Це роблять по наївності власники тварин, яких КП “ЦПзТ” ввело в оману недобросовістною рекламою, в якій мають нахабність стверджувати, що КП “ЦПзТ” притулок. І, звісно ж, не розповідають при прийманні тварин, що їх там відразу ж вбивають і ніхто навіть не збирається шукати прийнятим тваринам господарів.
Щорічно КП "Центр поводження з тваринами" відловлює в Харкові близько 9 тис. тварин (згідно Актів виконаних робіт, підписаних Харківською міською радою).
Також КП "ЦПзТ" виконує приватні замовлення на вилов тварин на промислових територіях. Точна кількість виловлених на цих територіях тварин нам не відома. Можна припустити 50% від кількості відловлених на вулицях міста тварин — 4,5 тис. голів.
Бригади вилову КП "ЦПзТ" (або бригади відлову ФО-П Паневіної, створені директором КП “ЦПзТ” та її знайомою Паневіною В.О.) також їздять по області і відловлюють тварин в населених пунктах області. Точна кількість відловлюваних там тварин теж не відома. Можна припустити, що ця кількість становить рівну кількості відловлених тварин в м.Харків — 4,5 тис. голів.
За підрахунками близько 25 тис. тварин щорічно потрапляють до КП “ЦПзТ”. За офіційними даними (розміщеним на сайті самого КП "ЦПзТ") підприємство щороку прилаштовує 500 - 600 тварин. Це близько 2% тварин, які потрапили в КП "ЦПзТ"!!!
Замисліться над ЦИФРАМИ! 98% тварин, які потрапили в КП "ЦПзТ" там вбивають !!!
КП «ЦПзТ» давно перетворилося на підприємство з закритою непрозорою роботою, що обурює громадськість. Підприємство побудоване та облаштоване за кошти громади. Будівлі, вольєри, медичне обладнання, автівки та все інше куплене за бюджетні кошти. Але вказане підприємство не надає ЖОДНОЇ безкоштовної (соціальної) послуги для харків’ян, за чиї кошти щорічно також функціонує, отримуючи на поточну діяльність по кілька мільйонів (на заробітну плату працівників, паливо-мастильні матеріали, ремонт авто, інструменти та інше). Але всі послуги, які надає підприємство — платні, навіть вилов міських тварин — комерційний. За кожну відловлену тварину КП отримує гроші (523грн. за собаку і 576 грн. за кішку). Ветеринарна клініка КП надає лише комерційні послуги, навіть безпритульним тваринам (в ній, наприклад, неможливо безкоштовно отримати ветеринарну допомогу безпритульній собаці, яка була збита на дорозі, або безкоштовно стерилізувати безпритульну кішку, яка живе на подвір’ї багатоквартирного будинку).
Насамперед КП “ЦПзТ” - це комунальна власність, про що, можливо, забула директор цього підприємства Шаповалова Ю.Г.. «Право комунальної власності, - записано в Законі України «Про місцеве самоврядування в Україні», - це «право територіальної громади володіти, доцільно, економно, ефективно користуватися і розпоряджатися на свій розсуд і в своїх інтересах належним їй майном, як безпосередньо, так і через органи місцевого самоврядування». На даний момент КП «ЦПзТ» працює не у відповідності з українським законодавством, а по своєму, особливому «режиму».
Так за неодноразовими твердженнями Шаповалової Ю.Г. - КП «ЦПзТ» є режимним об'єктом. (Наприклад, в програмі «Насправді» місцевого телебачення “Медіа-група “Об’єктив” від 16.05.2015 року на 6хв.33сек. вона публічно заявляє: «Наше підприємство режимне») Але! У чинному українському законодавстві немає такого визначення, як «режимний об'єкт» - це перше. Ймовірно Шаповалова Ю.Г. використовує цей термін, з метою встановити «свої» правила відвідування і роботи КП. Друге - КП «ЦПзТ» - це звичайне комунальне підприємство, і не належить до державних стратегічних об'єктів особливого значення. А муніципальна охорона і закриті на замок броньовані двері призначені лише для того, щоб не пускати на територію підприємства не угодних директору КП «ЦПзТ» зоозахисників і волонтерів, які б змогли стежити за тим, як на підприємстві поводяться з тваринами. Саме тому в прийомні дні та прийомні години багато громадян не можуть потрапити на територію підприємства. А охорона пропускає людей виключно на розсуд директора КП «ЦПзТ», що є грубим порушенням встановленого режиму роботи підприємства, прав і законних інтересів громадян, а також чинного українського законодавства.
КП «ЦПзТ», як і будь-яке інше підприємство у своїй діяльності має керуватися Конституцією і законами України. Але! Директор КП «ЦПзТ» Шаповалова Ю.Г. встановлює «свої» правила роботи підприємства. А саме: так званий «термін карантину» встановлено нею як 45 днів. Хоча ч.7, ч.8 ст. 24 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» передбачають термін утримання бездомних домашніх тварин на карантинних майданчиках протягом 7 днів (після чого тварини передаються власникам), а бродячі домашні тварини міститися на карантинних майданчиках протягом 5 днів, після чого можуть бути передані спеціальним притулкам (яким не є так звана «зона пристройства КП« ЦПзТ», так як КП«ЦПзТ» згідно законодавства України не є притулком). Але багато власників тварин стикаються з тим, що не можуть після закінчення 7 днів забрати свою тварину з КП, що є грубим порушенням прав і законних інтересів громадян з боку співробітників КП.
При такому великому потокі тварин до КП “ЦПзТ” на підприємстві практично не займаються прилаштуванням тварин. Не мають штатного фотографа та маркетолога, не мають взагалі в штаті людини, яка б займалася прилаштуванням тварин. А оскільки кількість місць для тварин обмежена — підприємство займається незаконним масовим вбивством тварин. З даного приводу у відношенні працівників КП “ЦПзТ” навіть відкрито кілька кримінальних проваджень, в тому числі і за ст.299 Кримінального кодексу України (Жорстоке поводження з тваринами). Адже регулювання чисельності безпритульних тварин можна здійснювати виключно методом біостерилізації. А масове умертвіння тварин являється протизаконними самоправними діями.
Це свідчить про незадовільну організацію роботи комунального підприємства та невиконання ним своїх головних функцій, які були першочергово визначені при його будівництві за бюджетні кошти. Дійсно, планували збудувати притулок європейського типу, а врешті отримали звичайнісінький пункт масового умертвіння тварин, який повертає нас в радянські часи.
Відповідно до ч.6 ст.24 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» вилов собак, кішок та інших домашніх тварин, як правило, проводиться за відсутності сторонніх осіб із 5-ти до 7 годин або після 20 годин (влітку - після 22 годин). Однак, співробітники КП «ЦПзТ» виловлюють домашніх тварин в невстановлений для цього час, тобто з 7-ми до 20-ти годин, порушуючи зазначену норму Закону.
Також Законом України «Про захист тварин від жорстокого поводження» не передбачений вилов котів, тим більше немає інструменту визначення безпритульних котів. П.1 ст.24 зазначеного Закону передбачено вилов виключно собак, а саме: «Собаки, незалежно від породи, належності та призначення, у тому числі і що мають нашийники з номерними знаками і намордники, але знаходяться без власника на вулицях, площах, ринках, в скверах, садах, на бульварах, пляжах, у громадському транспорті, дворах та інших громадських місцях, вважаються безпритульними і підлягають вилову». Тобто, коти, що знаходяться на вулиці без нашийників і без власників - вилову не підлягають. А співробітники КП «ЦПзТ», порушуючи встановлені норми Закону, права і законні інтереси громадян - жителів м.Харкова, відловлюють котів, які перебувають на вулиці без власника.
При проведенні діяльності підприємство також повинно керуватися ст.340 Цивільного кодексу України - п.1. Особа, яка затримала бездоглядну домашню тварину, зобов'язана негайно повідомити про це власника і повернути його. Якщо власник бездоглядної домашньої тварини або місце його перебування невідомі, особа, яка затримала тварину, зобов'язана протягом трьох днів заявити про це міліції або органові місцевого самоврядування, які вживають заходів щодо розшуку власника; п.2. Особа, яка затримала бездоглядну домашню тварину, може на час розшуку власника залишити її у себе на утриманні та в користуванні або передати іншій особі, якщо ця особа може забезпечити утримання та догляд за твариною з додержанням ветеринарних правил, або передати її міліції або органові місцевого самоврядування. Порушуючи цю норму Закону КП «ЦПзТ» при затриманні бездоглядної домашньої тварини не повідомляє про затриманого тваринному ні в міліцію, ні до міськради, тому не вживаються заходи з пошуку власників, що є грубим порушенням прав громадян і їх законних інтересів.
Відповідно п.7 ст.24 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» виловлені безпритульні домашні тварини протягом семи днів з дня їх вилову обов'язково утримуються на карантинних майданчиках служби або підприємства, що здійснює вилов, і можуть бути повернуті власникам із дозволу ветеринарної установи після пред'явлення реєстраційного посвідчення та оплати вартості витрат на вилов і утримання.
Відповідно до Правил утримання домашніх тварин в. Харкові, затверджених рішенням 14 сесії Харківської міської ради 5 скликання від 04.07.2007р. №164 / 07, п. 5.3. Реєстрація котів здійснюється за бажанням власника з видачею реєстраційного посвідчення встановленого зразка. Тобто реєстрація кішок не є обов'язковим, а має рекомендаційний характер. Виходячи з цих норм реєстраційне посвідчення пред'являється тільки на собак, і Закон не зобов'язує мати документ встановленого зразка, що підтверджує право власності на кішку. Людина просто заявляє про своє право, згідно зі ст. 341 Цивільного кодексу України Порушуючи ці норми українського законодавства, співробітники КП «ЦПзТ» не віддають незаконно виловлених кішок власникам, які заявляють своє право на них. У зв'язку з цими порушеннями є багато скарг громадян на ім'я громадської організації «Ліга допомоги тваринам» і в органи МВС.
Так само деякі власники собак не мають реєстраційних посвідчень на своїх вихованців, що передбачає оплату штрафу за адміністративне правопорушення (згідно п.1 ст.154 КУпАП), та повернення відловлених собаки господареві. У таких випадках співробітники КП «ЦПзТ» діють на свій розсуд, деяким людям видаючи собак, іншим - відмовляючи, порушуючи таким чином встановлені норми українського законодавства і п.1 ст.24 Конституції України, якою передбачено, що «не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками». З якихось з ознак співробітники КП «ЦПзТ» надають привілеї одним громадянам, і обмежують права інших.
Діяльність комунального підприємства «Центр поводження з тваринами» на даний момент є закритою, абсолютно не прозорою і багато нормативних актів, які створюються всередині підприємства директором даного КП і встановлюють правила і обмеження для громадян не оприлюднені належним чином. Більш того, при зверненні нашої громадської організації «Ліга допомоги тваринам» в КП з приводу надання таких нормативних актів для ознайомлення - нам незаконно відмовляють, іноді посилаючись навіть на службову таємницю. Така діяльність грубо порушує чинне українське законодавство, а також права та законні інтереси громадян. А також викликає багато запитань як з боку зоозахисників і громадськості, так і з боку правоохоронних органів.
На будівництво, облаштування та утримання КП “Центр поводження з тваринами” з 2012 року було витрачено більше 100 млн. грн., а проблема з безпритульними тваринами в м.Харкові досі залишається не вирішеною. На поточне фінансування КП “ЦПзТ” витрачається все більше бюджетних коштів (2016 рік 14,5 млн.грн.). Це свідчить про неефективне витрачання бюджетних коштів і неможливість при такому підході за допомогою КП “ЦПзТ” вирішити проблеми з безпритульними тваринами.
Підводячи підсумок, хочемо звернути Вашу увагу, що безповоротний вилов (з подальшим вбивством) тварин, який застосовує КП «ЦПзТ» є протизаконним та негуманним, оскільки Законом України «Про захист тварин від жорстокого поводження» передбачено регулювання чисельності домашніх тварин (до яких за визначенням належать коти та собаки) методом стерилізації, а не умертвіння.
Саме тому ми пропонуємо альтернативу незаконним та негуманним діям КП «ЦПзТ». А саме: впровадження Програми регулювання чисельності тварин гуманними методами (методом масової стерилізації домашніх (власницьких та безпритульних) тварин в м.Харків (методом ВСВП), проект якої ми можемо надати.
На підставі вищевикладеного:
ПРОШУ ВАС:
1.Звернути увагу на незадовільну роботу директора КП «ЦПзТ» Шаповалової Ю.Г., яка не змогла забезпечити ефективну діяльність підприємства, та сприяти звільненню її з займаної посади.
2.Допомогти (посприяти) призначенню на посаду директора КП “ЦПзТ” кандидатури, узгодженої з зоозахисними організаціями, яка буде відповідати морально-етичним якостям людини-зоозахисника, і одночасно зможе налагодити ефективну роботу підприємства і вирішити питання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на базі комунального підприємства “Центр поводження з тваринами”, яке має необхідні ресурси і потужності.
3.Сприяти прийняттю в м.Харкові Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у м.Харків на 2017-2021 роки (методом ВСВП), підготовленої ГО “Ліга допомоги тваринам”.

19.12.2016р.
Голова Правління
ГО “Ліга допомоги тваринам” З.Ф. Савченко
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17

Re: Депутат Харьковского горсовета о КП "ЦОЖ" и Шаповаловой Ю.Г.

Сообщение Марина+ » 22 дек 2016, 23:03

Обращение к мэру г.Харькова Кернесу Г.А. от общественной организации "Громадсько-правовий захист"
Вложения
Кернесу - 1.jpg
Кернесу - 2.jpg
Кернесу - 3.jpg
Кернесу - 4.jpg
Кернесу - 5.jpg
Кернесу - 6.jpg
Кернесу - 7.jpg
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17

Re: Депутат Харьковского горсовета о КП "ЦОЖ" и Шаповаловой Ю.Г.

Сообщение Марина+ » 22 дек 2016, 23:05

Депутату Харківьскої міської ради
Коваленко Наталії Олександрівні

Від ГО "Громадсько-правовий захист"

ЗВЕРНЕННЯ
з приводу незадовільної роботи директора
КП «Центр поводження з тваринами» Ю. Шаповалової
та звільнення її з займаної посади


З метою визначення виконавця в сфері поводження з домашніми тваринами у м Харкові рішенням 34 сесії Харківської міської ради 5 скликання від 24.06.2009г. № 154/09 створено комунальне підприємство «Центр поводження з тваринами» (далі - КП «ЦПзТ»). Метою підприємства встановленої цим рішенням є: гуманне ставлення до тварин, захист тварин від жорстокого поводження, реалізація Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», Правил утримання домашніх тварин в місті Харкові, затверджених рішенням 14 сесії Харківської міської ради 5 скликання від 04.07 .2007г. №216 / 07. Це комунальне підприємство повинно діяти на підставі Конституції України, законів України та інших нормативно-правових актів України.
Директором даного КП «ЦПзТ» є Шаповалова Ю.Г. (з моменту його заснування).
Зоозахисні організації, волонтери та громадськість м.Харкова обурені жорстоким бізнесом на вилові і вбивстві тварин, який побудувала директор КП «ЦПзТ» Шаповалова Ю.Г., не приносячи при цьому прибутку до бюджету міста і навіть навпаки: виключно комерційне підприємство, яке надає городянам (і самому місту Харкову) виключно комерційні послуги, перебуваючи під її керівництвом, отримує ще й фінансування з міського бюджету.
Міська влада Харкова обіцяла побудувати для нашого міста притулок. Але, по суті, в Харкові більше ніж за 50 млн. грн. була відновлена звичайна совдепівська живодерня - КП «ЦПзТ» (на пр-ті Гагаріна, 358), яка додатково пропонує спектр платних комерційних послуг для населення, таких як ветеринарні послуги, готель для тварин (холодна тимчасова перетримка домашніх собак), дресирування собак, вилов на закритих територіях, (а також не зазначена в Статуті підприємства незаконна діяльність з вилову тварин в інших населених пунктах України), продаж тварин, прийом тварин від населення з подальшою евтаназією, кремація. Перелік послуг та прейскурант розцінок на них розміщені на сайті КП «ЦПзТ»:
http://animals.kharkov.ua/node/9
Всі ці платні послуги надаються мешканцям Харкова на базі комунальної власності, все обладнання для їх здійснення закуплено за податки харків'ян, всі співробітники підприємства, які надають комерційні послуги (ловці, ветлікарі, кінологи), отримують зарплату з бюджету міста, але прибуток від надання послуг отримує тільки КП "ЦПзТ".
У Харкові, як і раніше, немає ні притулку, ні програми стерилізації. Допомогою безпритульним тваринам, їх стерилізацією і прилаштуванням займаються виключно некомерційні громадські зоозахисні організації, волонтери та опікуни тварин за свої особисті кошти і за зібрані пожертви.
Багато мешканців міста незадоволені тим, що податки харків'ян без нашої згоди міська влада витрачає виключно на вбивство тварин і на функціонування цього конвеєра смерті. Щорічно понад 10 млн. грн. виділяється на діяльність КП "ЦПзТ" (в 2016 році було витрачено 14,2 млн.грн.), з них близько 4 млн. грн. (в 2016 році — 4,5 млн.грн.) йде на знищення тварин, в тому числі і домашніх, і опікунських стерилізованих.
Масове знищення тварин в Харкові почалося з моменту надходження колишньої зоозахисниці Юлії Шаповалової на посаду директора КП "ЦПзТ" з 2009 року. Особливо активно знищувалися тварини перед Євро-2012 за допомогою отруєнь, відстрілів і виловів. І до 2013 року безпритульних собак в місті майже не залишилося (за підрахунками міжнародної британської організації "Naturewatch" в квітні і вересні 2013 року, в нашому місті налічувалося не більше 1 тисячі безпритульних тварин). Але за офіційними даними директора КП "ЦПзТ" Ю. Шаповалової в 2013 році (так само як і в минулі роки її директорства) в Харкові було виловлено 10 тисяч собак і здано на утилізацію на Куп'янський санітарноветеринарний завод більше 60 тонн трупів. І Шаповалова щомісяця звітувала про вилов від 500 до 900 собак:
Моніторинг за квітень: viewtopic.php?f=33&t=5468
Моніторинг за вересень: viewtopic.php?f=33&t=7003
Перевірити відповідність відловлених і зданих на утилізацію тварин неможливо, так як в актах виконаних робіт тварини фіксуються в "головах" без зазначення виду, віку і ваги тварини.
При відлові тварин присутні лише працівники КП “ЦПзТ”, без представників Департаменту ЖГ та зоозахисників, а тому є можливість для маніпуляцій з цифрами і приписок. А також невідомо виловлені вони на вулицях М.Харкова, чи на приватних промислових територіях, чи в інших містах України або здані людьми в КП. А на утилізацію на Куп'янський санветзавод трупи здають по вазі в тоннах, не зазначаючи кількості трупів в одиницях. До того ж нікого (ни зоозахисників, ни правозахисників, ні активістів) не допускають до документів, в яких ведеться облік тварин, які потрапили до КП “ЦПзТ” (на наші інформаційні запити отримуємо відповіді, що інформація являється таємною). А Шаповалова стверджує, що на підприємстві не ведеться облік тварин, тому навіть їй достеменно невідомо яких саме і скільки тварин відловили: 1)на вулицях міста, 2) за комерційними договорами на промислових територіях, 3) за комерційними договорами, в інших містах України, 4) люди здали до неіснуючого притулку КП “ЦПзТ” власних тварин чи їх потомство... Тобто, за твердженнями Шаповалової облік тварин за джерелами надходження до КП не проводиться, а тому є ймовірність подвійного запису однієї і тієї ж тварини в різні джерела надходження, і, як наслідок, подвійна оплата (це, доречі, і будо виявлено під час перевірки діяльності КП “ЦПзТ” Державною фінансовою інспекцією).
Отже в Акті виконаних робіт, підписаних директором КП “ЦПзТ” Ю. Шаповаловою, як виконавцем послуг і директором Департаменту житлового господарства Р.Нехорошковим, як замовником послуг, під поняттям "голова" може ховатися як відловлена в приватному секторі собака, так і цуценята, яких люди самі здали в КП "ЦПзТ", думаючи, що це притулок. Міська влада позиціонує КП "ЦПзТ" по місцевому телебаченню як притулок, обманюючи мешканців, так як ні по суті ні за документами КП "ЦПзТ" не є притулком, адже притулки - це некомерційні установи, які займаються безкоштовною допомогою тваринам і пошуком для них господарів, і маєть власне Положення про притулок. А щоб забрати з КП "ЦПзТ" дивом уцілілих відловлених тварин доводиться платити за них ту суму, яку назвуть в КП, інакше тварину не віддадуть (від 200 грн. до 1500 грн. за собаку і більше 300 грн. за кішку). Якщо людина не має можливості викупити тварину, то тварину воліють вбити, отримавши з бюджету міста по 523грн. за собаку або 576грн. за кішку, ніж безкоштовно зберегти життя тварині і дати можливість знайти сім'ю або повернутися до рідних господарів. Люди, які раніше не стикалися з КП, не підозрюють, що майже всіх зданих тварин чекає умертвіння і при цьому КП "ЦПзТ" бере з них плату за прийом тварин, в яку входять, нібито, профілактичні процедури на утримання до прилаштування. Таким чином КП "ЦПзТ" отримує подвійний прибуток за зданих тварин - від людей і з бюджету міста.
У 2014 році, не дивлячись на результати незалежного моніторингу, проведеного в 2013 році, міськрадою КП "ЦПзТ" було виділено знову 4,5 млн. грн. на вилов 10 тисяч собак (такий запит по фінансуванню надала Ю.Шаповалова). Директор департаменту Житлового господарства Нехорошков Р.Б. пояснив для ЗМІ цю суму тим, що він "передбачає, що саме таку кількість тварин люди викинуть в 2014 році", але при цьому на превентивні заходи по запобіганню появи "зайвих" тварин (тобто на Програму стерилізації тварин малозабезпечених власників) не виділено ні копійки. Хоча британська організація "Naturewatch" акцентувала увагу на тому, що проблема надлишку тварин ніколи не буде вирішена тільки за допомогою вбивства, а потрібна програма стерилізації, яка окупиться в найближчі роки, та сприятиме скороченню бюджетних витрат на вилов безпритульних тварин. А також британці робили наголос на ПІАР-кампанії по прилаштуванню тварин з КП "ЦПзТ" і на інформаційній та просвітницькій роботі, що підвищує рівень культури людей в поводженні з власницькими та безпритульними тваринами. Але КП "ЦПзТ" не зацікавлене в повному зникненні тварин з вулиць, та зниженні бюджетного фінансування підприємства, і цим пояснюється небажання директора КП Ю.Шаповалової впроваджувати міську Програму стерилізації в Харкові, яка буде запобігти появі нових безпритульних тварин на вулицях міста.
Статистика вилову по роках:
У 2010 було виловлено 3 тис. 750 собак.
У 2011 - 6 тис. 115 собак.
У 2012 - 5 тис. 715 собак.
У 2013 - 10 тисяч собак.
У 2014 - 10 тисяч собак.
У 2015 - 10 тисяч тварин.
З 2016 - 9 тисяч тварин.
План на 2017 - 9 тисяч тварин.
У зв'язку з тим, що з 2010 по 2015 роки в Харкові КП "ЦПзТ" і ТОВ "Чистий дім" інтенсивно винищували собак, то їх кількість, на думку британців, зменшилася до контрольованого, яке не вимагає великих бюджетних витрат. Але, на думку Шаповалової КП має продовжувати свою діяльність в тому ж темпі освоєння бюджетних коштів. Тому з 2015 року в Харкові почався вилов кішок, хоча вони ніколи не представляли проблеми для міста і на них ніхто не скаржився. Тим більше, відповідно до ст.24 Закону України “Про захист тварин від жорстокого поводження” кішки на вулицях міста мають право бути, навіть без нашийників і жетонів — вони не вважаються безпритульними і не підлягають відлову.
На 2015 рік на діяльність КП "ЦПзТ" було виділено 11 млн. 503 тис. грн., в тому числі 5 млн. грн. виділено на вилов 7 тисяч собак і 2 тисяч кішок. Вартість відлову 1 собаки склала 502 грн., а вартість вилову 1 кішки - 660 грн. На грудневій сесії міськради виділено додаткове фінансування на КП, в той час як всі гроші на соціальні потреби в бюджеті закінчилися задовго до закінчення року.
Фінансування КП “ЦПзТ” з міського бюджету Харкова по роках з 2009р. по 2017р. включно:
По "Програмі поводження з домашніми тваринами та регулювання їх чисельності у м. Харкові":
2009р. - 1 500 000 грн.
2010р. - 4 499 735 грн.
2011р. - 7 759 170 грн.
2012р. - 10 041 142 грн.
2013р. - 7 973 958 грн.
2014р. - 9 763 320 грн.
2015р. - 11 503 793 грн.
2016р. - 14 177 000 грн.
2017р. - 15 155 000 грн.
Всього: 82 373 118 грн.
По "Програмі охорони навколишнього природного середовища м. Харкова":
2012р. - 10 200 000 грн.
2013р. - 8 692 719 грн.
2014р. - 7 536 847 грн.
2015р. - 6 382 129 грн.
2016р. - 800 000 грн.
2017р. - 563 900 грн.
Всього: 34 175 592 грн.
РАЗОМ фінансування КП “ЦПзТ” склало: 116 548 710 грн.
У 2014-2015рр. був повністю оновлений автопарк КП "ЦПзТ": закуплені нові автомобілі, а старі передані приватним підприємцям (ФО-П) для вилову тварин за межами міста за договорами з адміністрацією різних населених пунктів. За статутом КП "ЦПзТ" має право відловлювати тварин тільки в межах міста, але в Харкові їх практично не залишилося, тому були зареєстровані ФОП для комерційного вилову собак по області та в інших містах. В обласних населених пунктах в вилов потрапляють, в основному, домашні собаки, так як в сільській місцевості багато тварин мають можливість вибігати за межі двору, а про вилов ніхто не попереджає. Тому господарі навіть не підозрюють, куди зникли їхні собаки. 2 ФО-П були створені Ревенко Андрієм Петровичем, близьким товаришем Ю.Шаповалової, з котрою вони вчиняли махінації про привласненню бюджетних коштів на будівництві та облаштуванні КП “ЦПзТ” в 2014 році (ці порушення були виявлені Держфінінспекцією): отже, ним були створені ФО-П Черніга Т.М. та ФО-П Слободяник О.В. А пізніше, після сварки Андрія Ревенко з Юлією Шаповаловою (на початку 2016 року), остання зареєструвала 28 січня 2016р. як ФО-П свою знайому — Панєвіну В.О., яка почала виконувати відлов тварин по містах України та звозити до КП “ЦпзТ”. За цією схемою до КП “ЦПзТ” надходят тварини, займаючи і так невеликі території підприємства, і за ними на протязі 7-ми днів життя (до вбивства) доглядають працівники КП “ЦПзТ”, які отримують заробітну плату з Харківського міського бюджету.
Хоча КП “ЦПзТ” уповноважене Харківською міською радою в сфері поводження з тваринами лише в м.Харкові.
Всіх виловлених собак ФО-П привозять до Харкова і здають в КП "ЦПзТ", а ті отримують за них кошти з бюджету Харкова як за відловлених в межах міста, тому виходить, що в Харкові собак немає (що видно візуально і підтвердила своїми прогнозами "Naturewatch"), але КП "ЦПзТ" щорічно звітує про вилов 10 тисяч тварин, і на утилізацію щорічно здають близько 70-90 тонн трупів. Ці шахрайські схеми бачать всі зоозахисні організації Харкова, але перевірити, де і ким була виловлена собака, неможливо, так як документація в КП підробляється, про що заявили колишні співробітники КП: https://www.youtube.com/watch?v=N5dsI9Y ... e=youtu.be
У Програмі поводження з домашніми тваринами та регулювання їх чисельності у м Харкові - на 2013-2017г.г., затвердженої рішенням 20 сесії Харківської міської ради 6 скликання від 24.10.2012г. № 888/12 зазначено, що тварини від населення приймаються безкоштовно. Насправді ж тварин до КП приймають оплатно (від 80 грн. за кошеня, від 100грн. за цуценя, доросла тварина ще дорожче). Це зазначено на сайті КП “ЦПзТ”.
З КП "ЦПзТ" неможливо забрати тварин. Їх просто не віддають опікунам і власникам. Коли тварина потрапляє в КП "ЦПзТ" її чекає маса небезпек:
а) або вона з першої хвилини заражається вірусом, тому співробітники КП "ЦПзТ" категорично відмовляються віддавати тварину власнику або опікуну.
б) або тварина відразу присипляється (це цуценята та кошенята до 3 місяців);
в) або комунальники йдуть на принцип - вбити, а не віддати опікуну або власнику. Для того, щоб показати зоозахисникам і волонтерам свою принциповість в небажанні співпрацювати з нами. А також, щоб отримати з бюджету кошти і виконати річний план по відлову і вбивству тварин.
Дуже часто стикаємося з тим, що тварину не віддають власнику, тому, що на тварину немає реєстраційного свідоцтва або ветпаспорту (хоча людина приносить фото тварини або приходить зі свідками, які підтверджують, що тварина належить саме цій людині).
Зоозахисним організаціям тварин не віддають в принципі.
Через таких дій співробітниками КП знищується кілька десятків тисяч тварин на рік (хоча багато хто міг бути врятовані, були бажаючі забрати цих тварин, але комунальники принципово їх убили).
При вилові і попаданні в КП не фотографують тварин і не розміщують їх фото на сайті - тому знайти загублених тварин дуже складно. Тим більше, що при зверненні власника тварини в КП - людина не отримує інформацію, найчастіше чуючи відмову (вилов не проводили, вашої тварини у нас немає), через це у тварини немає шансу на виживання.
Люди не мають можливості взяти тварину з КП "ЦПзТ", оскільки тварин там продають. Офіційно по 200 грн., неофіційно від 400 до 1600грн. Тому прилаштування там на низькому рівні. Так як людина, яка готова взяти тварину - може взяти безкоштовно собі вихованця у зоозахисників і волонтерів.
На територію КП «ЦПзТ» за розпорядженням Ю.Шаповалової протиправно і незаконно не пускають представників зоозахисних та екологічних організацій (тому, що вони завжди фіксують порушення, які відбуваються на території підприємства). Фотографії активістів / громадських діячів (Юрія Голуба, Валентина Бистріченко, Зої Савченко, Марини Суркової, Олени Ратниковою фон Зассе, Олени Кравченко) розміщені на стіні в кімнаті охорони для фейс-контролю і недопущення зазначених осіб на територію КП.
По факту вчинення кримінальних правопорушень працівниками КП “ЦПзТ”, зокрема директора цього підприємства Ю. Шаповалової відкрито кілька кримінальних проваджень по ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами), ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) тощо.
При повній відсутності собак і малій кількості кішок (і ті, і інші, в основному, стерилізовані волонтерами), на грудневій сесії міськради на 2016 рік затверджено кошторис на діяльність КП "ЦОЖ" більш 14,2 млн грн. З яких 4,5 млн. грн. на вилов. А 2 млн. 7 тис. грн. ПЕРЕДБАЧЕНО НА ПРОЕКТУВАННЯ ТА БУДІВНИЦТВО колумбарію (стінки для зберігання праху кремованих тварин). Незрозуміло чому саме такий комерційний проект вигадала Ю.Шаповалова, посилаючись на те, що для харків'ян набагато важливіше зберегти пам'ять про мертвих тварин, ніж стерилізація і притулок для живих. Таким чином знову КП "ЦПзТ" використає майже 3 млн.грн. на комерційну сферу поводження з тваринами, яка жодним чином не вплине на скорочення чисельності тварин, а саме це є найважливішою проблемою для нашого міста, для людей, для тварин.
При цьому в КП "ЦПзТ" Держфінінспекція щорічно фіксує фінансові порушення на сотні тисяч грн. А замість покарання директора КП "ЦПзТ" Ю.Шаповалової, фінансові недостачі, виявлені на підприємстві, компенсуються з бюджету міста (а не з кишені порушниці Ю.Шаповалової).
Зоозахисні організації та харків'яни за час директорства Ю.Шаповалової постійно звертаються в правоохоронні органи і органи місцевого самоврядування зі скаргами на діяльність КП "ЦПзТ" і його директора Ю.Шаповалової.
На підставі вищевикладеного
ПРОШУ:
1.Звільнити з займаної посади директора КП “ЦПзТ” Шаповалову Ю.Г. за регулярні порушення діючого законодавства України та прав і законних інтересів громадян, невідповідність її якостей морально-етичним якостям посадової особи такого рівня, а також неспроможність знайти спільну мову з зоозахисниками, волонтерами і опікунами тварин та псування іміджу м.Харкова в очах мешканців не лише нашої області, а й сусідніх областей України.
2.Призначити на посаду директора КП “ЦПзТ” людину з відповідними морально-етичними якостями, яка зможе вирішити питання з безпритульними тваринами та забезпечить ефективну роботу підприємства.
3.Сприяти прийняттю в м.Харкові Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами (методом ВСВП) на 2017-2021р.р., підготовлену ГО “Ліга допомоги тваринам”.

19.12.2016р.

Голова ГО “Громадсько-правовий захист” Суркова М. Л.
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17


Вернуться в Харьковская живодерня КП "Центр обращения с животными" на пр.Гагарина, 358

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 3

cron