Круглий стіл в Куп'янську щодо впровадження Програми ВСВП (відлов-стерилізація-вакцинація-повернення до ареалу перебуван

Круглий стіл в Куп'янську щодо впровадження Програми ВСВП (відлов-стерилізація-вакцинація-повернення до ареалу перебуван

Сообщение Марина+ » 05 янв 2017, 23:25

4 січня 2017 року в місті Куп'янськ Харківської області відбувся "круглий стіл" з приводу регулювання чисельності безпритульних тварин у місті та районі.

Обговорення проходило в приміщенні Куп'янської міської ради під головуванням заступника міського голови Андрія Козуба.

К і Г.jpg
К і Г.jpg (141.4 КБ) Просмотров: 3679


У нараді взяли участь депутати Куп’янської міської ради, депутати Курилівської сільської ради і голова сільради Володимир Серпокрил, начальник Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та капітального будівництва Олександра Гарбузова, заступник начальника УЖКГ Віталій Кравченко, керівник благодійної організації "Благодійного фонду «Промінь милосердя» Вікторія Кручина, підприємці-ветеринари, які працюють у сфері регулювання чисельності безпритульних тварин, а також член Правління громадської організації "Ліга допомоги тваринам", віце-Президент Асоціації зоозахисних організацій України Марина Суркова.

С.jpg

депутати.jpg
депутати.jpg (131.37 КБ) Просмотров: 3679

я і К,В.jpg


На нараді було розглянуто питання проведення у 2017 році робіт по регулюванню чисельності безпритульних тварин відповідно до вимог Закону України «Про захист тварин від жорсткого поводження». Заслухали пропозицію представника ГО "Ліга допомоги тваринам" щодо необхідності прийняття комплексної "Програми контролю за утриманням домашніх тварин та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2017 - 2021 роки", в якій пропонується вирішувати питання регулювання чисельності безпритульних тварин гуманним методом - біостерилізації (з одночасною дегільмінтизацією, вакцинацією від сказу та кліпсуванням тварин. Також в комплексі зі стерилізацією безпритульних тварин було наголошено на необхідності пільгової стерилізації власницьких тварин (оскільки ефективніше буде впливати на причину появи безпритульних тварин, а не боротися з наслідками). Також було зазначено, що необхідно проводити інформаційно-просвітницьку роботу з населенням, виховувати в них відповідальність щодо утримання тварин, а також надавити людям більше інформації щодо переваг стерилізації.
Були взяті до уваги пропозиції громадськості Куп'янська та благодійної організації "Промінь милосердя" щодо вирішення зазначеного питання.
Вступив також спеціаліст ветеринарної медицини Віктор Воротніков (який був виконавцем послуг при реалізації подібних програм в м.Вовчанськ та м.Красноград).

К і В.jpg
К і В.jpg (135.26 КБ) Просмотров: 3679


Він запропонував виконувати послуги зі стерилізації/дегільмінтизації/вакцинації від сказу та кліпсування за 400грн. за одну собаку. Представникам міськради цифра сподобалася. За відлов з подальшим вбивством вони платили 590грн. за собаку...
Ініціативу зоозахисників підтримали місцеві депутати.

деп.jpg


Зокрема виступив депутат Куп'янської міськради Сергій Гриценко, який подякував місцевим волонтерам за те, що вони вже на даний час провели велику роботу по впровадженню методу стерилізації-вакцинації-кліпсування (за зібрані благодійні кошти - кошти звичайних містян, яким не байдужа доля четверолапих), і попрохав місцеву владу посприяти волонтерам у вирішенні питань регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами і перенаправити кошти, які були виділені на фінансування безповоротного відлову - на реалізацію запропонованої програми.

Гр.jpg


Фінансування заходів планується здійснювати за кошти місцевого бюджету, частину видатків та деякі підготовчі і реабілітаційні роботи візьмуть на себе волонтери. Також планується взяти участь у грантових проектах, для залучення додаткових коштів. Це можна буде зробити приблизно через рік після впровадження програми (коли будуть конкретні результати і грантодавці переконаються, що влада Куп'янська регулює чисельність тварин гуманними методами і стерилізованих тварин не знищують, тобто взагалі не проводяться відлови тварин за-для знищення).
Значну увагу планується приділити соціальній рекламі та роз’яснювальній роботі серед населення та учнівської молоді. Крім цього, було запропоновано передбачити можливість стерилізації домашніх тварин за пільговими цінами.
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17

Re: Круглий стіл в Куп'янську щодо впровадження Програми ВСВП (відлов-стерилізація-вакцинація-повернення до ареалу переб

Сообщение Марина+ » 05 янв 2017, 23:37

Хочу сказать от себя:
Руководитель Купянского зоозащитного движения Виктори Кручина проводит в городе большую работу по стерилизации собак (с вакцинацией и клипсованием) на пожертвования жителей города.
Она собрала вокруг себя людей, неравнодушных к проблемам животных, которые ей в этом помогают.
Также они лечат животных, пристраивают и ведут информационно-просветительскую работу с населением.
Я, проходя по Купянску увидела несколько вот таких уютных будочек с сеном для бездомных животных, которые для них построили жители города:

соб з будкой.jpg


Спасибо всем купянчанам, которые помогают братьям нашим меньшим!!!
Аватара пользователя
Марина+
Лига помощи животным
Администратор
 
Сообщения: 963
Зарегистрирован: 18 мар 2015, 22:17


Вернуться в Важная информация отдела зоозащиты

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 0

cron